De Vlietenfietsroute: Maasland ontdekken met de OV-fiets

De Vlietenfietsroute: Maasland ontdekken met de OV-fiets

Op deze Vlietenfietsroute zie je de historische binnenstad van Maassluis, fiets je langs de koeien op weg naar de Broekpolder en steek je het water over met het veerpontje de Kwakel. Zo zie je precies een mooie combi van natuur en stad in Maassluis en Maasland, waarbij je begint en eindigt in Maassluis. Een perfecte fietsdag, die je kan onderbreken met een lekkere picknick.

Met de OV-fiets de Vlietenfietsroute (17,1 km) beleven. Je start bij Station Maassluis, waar je je OV-fiets ophaalt. Het abonnement is gratis (wel even van tevoren activeren) en voor €3,85 kan je 24 uur lang op pad.

Allereerst fiets je door Maassluis. Maassluis is een ontzettend mooi en pittoresk dorpje, met bruggetjes, oude huizen, vele bootjes en gezellige bewoners. Het is absoluut de moeite waard om hier op een slakkengangetje doorheen te fietsen en te genieten van de stad. Als je fiets kom je langs de haven, het Kerkeiland en de oude binnenstad.

Vervolgens fiets je Maasland binnen. Ook hier kun je je vergapen aan de oude binnenstad en de monumentale gebouwen bekijken zoals de Oude Kerk. Mocht je zin hebben in een drankje dan liggen het historisch café de Pynas en 't Wapen van Maeslant op de route.

"Het is een perfect gebied om te wandelen

De weg vervolgt zich door het groen. Met het veerpontje de Kwakel kun je met de OV-fiets de Vlietlanden oversteken. Een mooi moment om de omgeving in je op te nemen en te ontspannen met een fijn briesje door je haren. Daarna vervolgt de fietstocht weer in het bijzondere en grote natuur- en recreatiegebied Broekpolder in Vlaardingen. Het is een perfect gebied om te wandelen, skaten, mountainbiken, fietsen, de met de hond te wandelen en 's winters te schaatsen. Het gebied is ontzettend gevarieerd; van polder, grote plassen waar veel watervogels leven tot jong bos. Ook dieren zijn er te vinden: Schotse Hooglanders lopen er rond en geregeld begrazen schapen het gebied. Als je hier rondfietst zijn er drie plekken zeker de moeite waard even van je fiets af te stappen: het uitkijkpunt, de vogelkijkhut en als laatst picknickplaats Broekpolder.

Picknickplaats Broekpolder is een te gekke plek voor ontspanning. Het gebied is verhoogd en hierdoor kijk je aan de ene kant op een stuk bos uit en de andere kant de A20. Het is grappig om te bedenken dat langs deze snelweg straks de terugweg gefietst zal worden. Gebruik deze picknickplaats om een kleed uit te leggen, wat lekkere snackjes te nuttigen en even uit te rusten. En vergeet niet van het uitzicht te genieten! Daarna is het laatste gedeelte van de fietstocht aangebroken. Je fiets langs de Foppenplas en komt ook voorbij Pannenkoekboerderij 't Sonnetje, waar je een grote diversiteit aan pannenkoeken kunt uitproberen. Vervolgens vervolgt de trip naar het beginpunt van de Vlietenfietsroute, namelijk Station Maassluis, wederom via de prachtige binnenstad.

 

 

 
 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden