De Vang

De Vang

Zo stonden we op een zonnige dag in een van de mooiste recreatiegebieden tussen Delft en Zoetermeer; het Regiopark Buytenhout in Nootdorp. Dit keer op uitnodiging van Wouter Steeneveld. Sinds april 2014 is Wouter de eigenaar van De Vang en serveert hij met trots de allermooiste gerechten, gemaakt van de beste producten uit de streek. De redactie ging langs om de smaken van de streek te proeven.

We hebben gevraagd hoe de chef dit voor elkaar kreeg

De Vang is gevestigd in de voormalige graanschuur van de Korenmolen Windlust. De molen komt van oorsprong uit Delft maar in 1885 is deze verplaatst naar Nootdorp. De molen wordt nog altijd gebruikt om het graan te malen. De meel wordt door de Vang gebruikt om de lekkerste pannenkoeken (die zijn ook als lekkerste door de test gekomen) en appeltaarten te maken. Niet alleen bakken zij er mee, maar ook bakker Bronswijk Buytendelft komt hier zijn bloem halen. Het leuke aan deze bakker is, is dat hij zijn brood nog met de hand maakt en dan ook nog eens in het Delftse Hout! Iedere ochtend worden er dan ook verse broodjes afgeleverd bij het restaurant.

 
 
De kaart is klein, overzichtelijk, en wisselt met het seizoen mee. Wij gingen die middag voor een pannenkoek, een vegetarische burger en natuurlijk moesten we de Bieslandse burger proeven. Het vlees komt van Hoeve Biesland en dat is praktisch de buurman van de eigenaar. De Biesland burger was smaakvol, sappig en ook nog eens belegd met bacon. En natuurlijk zat de burger tussen een vers gebakken maïsbol.
 
 
Ook over de vegetarische burger waren we te spreken, deze is gemaakt van bietjes en quinoa. De bietjes proefde je amper en hij was mooi krokant gebakken. Maar vooral de zoete aardappelfrietjes gingen er in als koek. We eten wel vaker frietjes van zoete aardappel maar zelden zijn die zo knapperige gebakken als deze. We hebben gevraagd hoe de chef dit voor elkaar kreeg. Maar die wilde zijn geheim niet prijsgeven. Tja, geef ‘m nu eens ongelijk. Wij komen hier zeker een keer voor terug. 
 
 
De Vang staat midden in het natuurgebied, in de zomer kun je plaats nemen op het terras en genieten van het weidse uitzicht dat het gebied te bieden heeft. Naast koffie en thee hebben ze ook een uitgebreide bierkaart. Onze tip: De kompaan biertjes van twee jongens uit Den Haag. In de winter kan je je nestelen in de graanschuur. Het is niet heel groot maar de binnenkant verraadt wel de rijke historie van dit mooie plekje. 
 
 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Eten & drinken

De Centrale: een podium voor ambacht & streekproducten

De Centrale

Honey Highway

Op Hodenpijl
Eten & drinken
Ontspanning
Sport & avontuur

Hotspot Hutspot

Hotspot Hutspot
Streekproducten

Een rondje landgoed Ockenburgh

Landgoed Ockenburgh

Delfts Zwart Jenever

Delfts Zwart

Verrijk je plantenkennis met de Bieslandse Bessenroute

Delftse Hout

De Stadsimkerij. Dichter bij de natuur kun je niet komen.