De Smulhoeve

De Smulhoeve

Voor Hof van Delfland test ik voor jullie allerlei leuke plekken in de regio op kindvriendelijkheid maar met het hele gezin naar de Smulhoeve was er helaas dit keer niet bij, onze zoon is er op het laatste moment toch niet bij maar dat mag de pret zeker niet drukken! Door het enthousiasme dat ik telefonisch al heb meegekregen, hebben we toch besloten om te gaan.

 
De Smulhoeve ligt op een verrassende locatie, middenin nieuwbouwwijk Leidscheveen. Naast het pand ligt een leuke kinderboerderij dus na een heerlijke lunch of high tea zou je er zeker even naartoe wandelen met je kind(eren). De Smulhoeve is 1 van de locaties van Ipse de Bruggen. In de keuken, bediening en in de stadsboerderij werken mensen met een verstandelijke beperking dagelijks samen om iets smakelijks neer te zetten voor de gasten.
 
Bij binnenkomst worden we weer heel enthousiast ontvangen - na het leuke telefoongesprek had ik eigenlijk niet anders verwacht! Er is een tafel voor ons gereserveerd aan het raam, waardoor we goed uitzicht hebben over de kinderboerderij. Het is even goed kijken, want behalve echte dieren, liggen er ook een paar nep dieren in de wei. Vooraf hebben we afgesproken om voor het verrassingsmenu te gaan, want we worden graag verrast. Op een briefje dat op de tafel ligt kunnen wij onze eigen drankbestelling noteren. Erg handig, dan heb je nog even goed overzicht van alle dranken die er worden geboden.
 
 
Laat de verassing maar komen! We beginnen met een amuse van roomkaas en champignons, een erg smakelijke combinatie. Nadat we klaar zijn met de eerste gang worden de bordjes netjes opgehaald en wordt gelijk een trio van verschillende lekkernijen gepresenteerd. Een smaakvolle tomatensoep, daarnaast een Spaans broodje met Aioli en manchegokaas en tot slot een broodje warm vlees. Geen simpel broodje dus, maar echt een combinatie van smaken. Naast ons zit een familie die de high tea heeft besteld. De kinderen worden goed vermaakt met een leuke kleurplaat en de volwassenen kunnen heerlijk smullen van de high tea (die er overigens erg goed uitziet). Op de kaart staat een combinatie van soepen, salades en broodjes, maar ook voor borrelgarnituur en taartjes ben je hier aan het juiste adres.
 
Door heel de zaak heen zie je dat er erg goed aan de kinderen wordt gedacht. Ik durf wel te zeggen dat het meer is dan bij de gemiddelde lunchzaak. Op de kaart staan verschillende junior gerechten en er is echt voor iedereen wat wils. Er zijn kleurplaten beschikbaar die je kunt gebruiken tijdens het eten en voor kleinere kinderen zijn er genoeg kinderstoelen. Voor het € 2,- kun je zelfs een speelboekje kopen. Daarnaast is er een kinderhoek waar kinderen kunnen spelen, dus terwijl jij van je lunch geniet, hebben je kinderen de grootste pret.
 
 
Mocht je binnenkort een kinderpartijtje hebben, dan kun je de Smulhoeve zeker als locatie gebruiken. Na de lunch krijgen we nog een kopje koffie en een leuke tour door de keuken en dan is het echt tijd om afscheid te nemen. De kinderboerderij ziet er uitnodigend uit, dus daar maken we nog een klein rondje op. Mocht je een kleine hebben die dol is op dieren, dan kun je in de Smulwinkel een zakje voer kopen. Al met al een fijne ervaring en iedereen die er werkt heeft hart voor de zaak en dat merk je. Zeker een tip!

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Eten & drinken

Top 5 tips voor de zomervakantie!

Zoetigheid zonder zorgen: SUE

SUE Store

De Smulhoeve

Lunchcafé de Smulhoeve
Eten & drinken
Familie & kids
Workshops
Streekproducten

Desembroden bakken bij Jeroen Bakt Brood

Jeroen Bakt Brood

Wijn proeven bij wijnboerderij Vlaardingen

Wijnboerderij Vlaardingen