De Rotterdamse wandel 4-daagse

De Rotterdamse wandel 4-daagse

Voor Iddo Drevijn is wandelen meer dan alleen lopen. Het stimuleert de goede doorbloeding en maakt het gelukshormoon aan; alles komt samen tijdens een wandeling. Daarom organiseert hij dit jaar voor de vierde keer de Rotterdamse wandel 4-daagse. In vier wandelingen doorkruis je de stad aan de hand van een toepasselijk thema. Het thema van dit jaar is: verbinding. Wij spraken Iddo over zijn passie: "Tijdens wandelen in de natuur voel je je 100% mens." 

Iddo, hoe ben je begonnen met de Rotterdamse wandel 4-daagse?

"Ik organiseerde al langer wandelingen. Van tochten in de polder tot reizen naar de bergen van Georgië. Ik kreeg de drang om dichterbij huis impact te maken. Ik woon in Rotterdam, ik leef in deze stad. Qua wandelen mist Rotterdam de nodige flair. De belangrijkste missie: met de 4-daagse wil ik de wandelcultuur stimuleren. Dat gaat voor mij over méér dan wandelen alleen. Ook kunst, vergroening, stedenbouw, wetenschap, muziek en spiritualiteit zijn onderdeel van de wandelingen."

 

Wat betekent het thema verbinding voor jou?

 
"Verbinding is van levensbelang. Het contact met de ander, daar draait het om. De dialoog. Het samen oplopen. Diepzinnige gesprekken, waardevolle ontmoetingen. Ik heb zelf een vuistregel: een dag zonder ontmoeting, is een dag niet geleefd. Daar moet je natuurlijk niet te krampachtig mee omgaan. Maar als er iets is wat de afgelopen lockdown periode duidelijk heeft gemaakt is de behoefte om met de ander te verbinden. Het contact met de ander geeft zin aan het bestaan. Nu de verbinding in de afgelopen periode de ‘nodige averij’ heeft opgelopen leek dit me een meer dan passend thema."
 

Wat maakt de wandelvierdaagse zo bijzonder?

 
"Veel mensen zullen bij wandelen in eerste instantie niet aan Rotterdam denken. Eerlijk is eerlijk, onze stad wordt jammer genoeg nog teveel gedomineerd door auto’s. Met de 4-daagse lopen we routes die je op een andere manier naar de stad laten kijken. De uitkomst: je ziet dat stad en natuur nauwer met elkaar verbonden zijn dan je in eerste instantie misschien zult denken. Het verrassingseffect, daar draait het om!"


Wat is de leukste reactie die je er tot nu toe over hebt gehad?

 
"Wat mij blij maakt is wanneer ik hoor en zie dat er nieuwe vriendschappen ontstaan. Het fijne van wandelen is dat je écht contact maakt met elkaar. De fysieke inspanning zorgt voor de nodige doorbloeding. Het brein wordt geactiveerd, en gelukshormoon wordt aangemaakt. Alles komt samen. Geloof me: na één uur wandelen voel je je een totaal ander mens. Niet voor niets zijn grote denkers, topondernemers en creatievelingen verliefd op wandelen. Het geeft je het grootste plezier én inzichten. Dat is ook wat ik teruglees in de reacties."
 
 

Wat vind jij het meest verrassende groene plekje in Rotterdam?

 
"Ieder plekje heeft z’n charme. Qua stadsontwikkeling is het plein voor de Laurenskerk goed gelukt. Schoonoord is een onvervalste klassieker. Maar wat wil je, het ontwerp van Zocher (een Nederlandse landschapsarchitect, red.) werkt formidabel. Essenburgpark is de beste ‘nieuwkomer’. Als het gaat om het meest verrassende wandelpad dan geniet ik van de groene strook aan de Daltonlaan vlakbij het Vroesenpark. Goed, nog eentje dan: de Ackerdijkse Plassen aan de rand van Rotterdam is mijn all time favorite. Dit natuurgebied is voor mij ontzettend waardevol omdat ik daar zoveel outdoor plezier heb mogen beleven."


Wat doet wandelen in de natuur met mensen?

 
"Tijdens wandelen in de natuur voel je je 100% mens!"
 

Winactie

Wil je je ook 100% mens voelen? Wij mogen twee pass partouts weggeven voor de Rotterdamse wandel 4-daagse ter waarde van € 32,65. 
Wat moet je daarvoor doen? 
Laat ons weten wie jij samen de 4-daagse wil lopen en vertel wat jouw favoriete 'geheime' groene plek in Rotterdam is.
Mail je antwoord voor maandag 3 augustus naar pauline@hofvandelfland.nl.
De winnaar krijgt persoonlijk bericht. 
 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden