De Pluktuin

De Pluktuin

Midden in Westland, op de voormalige kwekerij van de familie van den Ende, ligt is sinds 1995 de Pluktuin. Wat ooit begon als een hobby van Riet en haar dochter Marja is inmiddels uitgegroeid tot een tuin van 4000 vierkante meter aan prachtige bloemen en planten.

Even op vakantie

In de Pluktuin krijg je het gevoel alsof je op vakantie bent. Lopend langs de olijfboom met haar vruchten of de vijgenboom die uitloopt. Een sfeervol hoekje omgeven door een prachtig bloeiende blauwe regen. De rozenboog met haar geurende rozen, vele verschillende vaste planten, waardoor de tuin het hele jaar een feest is om te bezoeken. Koolmeesjes vliegen af en aan en de bijen zoemen gemoedelijk.

De Pluktuin

De tuin is opgezet in Engelse sferen met borders en heeft onder andere een boomgaard, een nutstuin en een binnentuin. Met de vele hoekjes verwonder je je iedere keer weer over de schoonheid van de natuur. Deze tuin wordt op een natuurlijke (biologische) manier verzorgd en onderhouden en is een stukje rust in het drukke Westland.

De tuin is zeer geschikt voor het maken van een fotoreportage (op afspraak). Maar je kunt ook kiezen voor een leerzame rondleiding door de tuin onder leiding van de tuinman, waar je aan het einde kunt genieten van een heerlijk kopje koffie of thee met wat lekkers.

Winkel

Ook is er een winkel met verkoop van leuke bloemen, potten en planten en een expositieruimte in de Thee Kamer, waar iedere twee maanden een nieuwe kunstenaar zijn/haar werken toont.

Activiteiten

In en rond de Pluktuin worden door het Natuur Atelier diverse activiteiten georganiseerd: zo zijn er het hele jaar door workshops en activiteiten. Er is tevens plaats voor een high tea of lunch. 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden

Kleine Achterweg 28 
2671 LT Naaldwijk
Tel: 0174-627198
Mobiel: 06 42321321
info@depluktuin.nl
www.depluktuin.nl

Openingstijden:
Donderdag en vrijdag van 10.00 tot 16.30 uur en elke eerste zaterdag van de maand. Maandag, dinsdag, woensdag en de overige zaterdagen op afspraak.

 

Workshops
Kunst & cultuur
Workshops
Eten & drinken
Ontspanning
Streekproducten

Broga, niet alleen voor Bro’s

Yogaground
Buitenplaats Vlaardingen
Sport & avontuur
Workshops
Ontspanning
Familie & kids
Ontspanning
Streekproducten
Familie & kids
Ontspanning
Overnachten
Sport & avontuur