De Molenviergang

De Molenviergang

Molenviergang Zevenhuizen

De Molenviergang in de Tweemanspolder te Zevenhuizen bestaat uit vier achter elkaar geschakelde molens welke, gedurende bijna twee eeuwen, gezamenlijk het polder niveau op peil hielden.
 

Volledig intact

 
Om het hoogte verschil tussen het polder niveau en het niveau van de rivier de Rotte ( ca. 4,5 mtr) te overbruggen, zijn vier molens nodig aangezien de opvoer hoogte van een molen max. 1,2 - 1,5 mtr. is. Deze unieke molen-viergang is tot 1952 in vol bedrijf geweest. In dat jaar heeft een elektrisch gemaal de taak over genomen. Onvergetelijk is de inzet aan het eind van de oorlog in 1945 toen de geïnundeerde polder in enkele weken van dag en nacht werd droog gemalen. De molens zijn ook nu nog volledig intact en maalvaardig, dus kunnen in het geval van calamiteiten hun oude taak weer opnemen.
 

Fiets- en wandelroutes

 
In het Rottemeren gebied zijn talloze mogelijkheden om te wandelen en fietsen.
Fiets-  en wandelpaden langs de rivier maken het mogelijk om bijvoorbeeld vanuit het centrum van Rotterdam tot aan de oorsprong van de Rotte bij Moerkapelle te genieten van een prachtig uitzicht over de polders en de bezienswaardigheden onderweg.

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden

Adres

Tweemanspolder te Zevenhuizen

Molenmuseum

Routebeschrijving

Kunst & cultuur
De Westlandse Molens
Kunst & cultuur
Ontspanning
Kunst & cultuur
Workshops
Eten & drinken
Ontspanning
Streekproducten

Food Art Festival

Wandelen & fietsen

Beleef en bedaar in Wassenaar!

Japanse tuin Clingendael
Ontspanning
Wandelen & fietsen