De ideale zondag: Uitwaaien aan het Zuiderstrand

De ideale zondag: Uitwaaien aan het Zuiderstrand

"We gaan naar zee-heeee!" Meestal hoef ik dit maar één keer naar boven te roepen om een reactie te krijgen van onze meiden. Ze gaan altijd mee. Dat klinkt niet heel bijzonder, maar het is soms een uitdaging om tieners in beweging te krijgen.  

Net als al die anderen zitten ze vaak op hun telefoon, tablet of op hun tienerkamer. Maar de zee heeft een grote aantrekkingskracht bij ons thuis. Zelfs als het minder mooi of warm weer is, in de hersft, winter of vroege lente. Met vliegers, een SUPplank en een bal voor wat actie gaan we op pad. Die lange strandwandelingen komen later wel een keer.

"de zee heeft een grote aantrekkingskracht bij ons thuis

Afgelopen zomer herontdekten we het Zuiderstrand in Den Haag. Om precies te zijn, het strand waar je uitkomt na een wandeling door de Bosjes van Poot. Dat ligt bij het eindpunt van tram 12 in de volksbuurt Duindorp, aan de rand van Scheveningen. De Bosjes van Poot maken deel uit van het Westduinpark en is beschermd natuurgebied. Al dat groen geeft wel een heel romantische start van je stranddag. Bij de ingang van de Bosjes van Poot is een speeltuin met een voetbalveldje. Daarachter ligt een grote moestuin voor mensen uit de buurt. In het natuurgebied zijn poortjes geplaatst voor de Schotse Hooglanders en dat maakt het buitengevoel alleen maar groter. Iets minder fraai is dat er veel honden worden uitgelaten in dit gebied waardoor je hier beter niet je kleedje spreidt. Dat niet mijn bedoeling, want ik kom uiteindelijk voor de zee en het strand.

In nog geen tien minuten loop je van de ingang naar het strand en zie je de kites van de surfers al in de lucht hangen. Surfers zorgen voor een portie ‘relax’ aan elk strand en je weet dat er op die plekken geen ruimte is voor 'over de top'. Bij dit strand zijn er vooral kitesurfers op het water en dat geeft spectaculair uitzicht, waar je naar blijft kijken. Uitwaaien aan zee betekent voor onze meiden vooral heel lang vliegeren waar ze behoorlijk fanatiek in zijn. Het is de perfecte manier om buiten te zijn en het overbelaste tienerbrein te resetten.

"Ook na het zomerseizoen blijft dit strand favoriet en neem je zelf je hapje, drankje en kleedje mee

Intussen wandel ik over het strand en als het niet al te koud is neemt man een duik in de Noordzee. Waar het Zwarte Pad (ook favoriet) vol strandtenten staat, zijn er op dit strand in de zomer maar twee. Eén daarvan is Strandpaviljoen de Staat waar je terecht kunt voor heerlijk en eerlijk eten en drankjes. De Staat werkt met biologische producten en lekker brood. Een aanrader is het Staatsplateau of probeer als dessert de Sticky Toffee. Maar je zit hier ook prima voor het ontbijt, de lunch of gewoon een bak koffie.

Ook na het zomerseizoen blijft dit strand favoriet en neem je zelf je hapje, drankje en kleedje mee. Als je dan wat later op de dag gaat, vlak voor zonsondergang, zit je hier op een bijna idyllische plek om de zon in de zee te zien zakken. De wandeling door het groen op de terugweg is een mooie overgang om na een dagje aan zee weer in de tram, de auto of (voor de mazzelaars die in buurt wonen) op de fiets te stappen. En dan proberen om die uitgewaaide tienerhoofden zo lang mogelijk fris te houden!

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Strandpaviljoen De Staat 
(geopend tot 15 oktober)
Strand Zuid 4, Strandslag 10
 
Familie & kids

De Roofvogelboerderij

De Delflandhoeve
Familie & kids
Sport & avontuur
Workshops

World Food Day: Waar komt ons dagelijks eten vandaan?

Biologische Melkveehouderij Gravesteyn

Verrassend Maassluis

De Karperhoeve
Streekproducten

Kas op het dakkie bij Urban Farmers

Urban Farmers

World Food Day: Waar komt ons dagelijks eten vandaan?

Biologische Melkveehouderij Gravesteyn

De Centrale: een podium voor ambacht & streekproducten

De Centrale

Winterse pompoensoep met twist

Wandelen & fietsen

Hardlopen in het wild

De Broekpolder

Eens langs Bij ons in Delft

Bij ons in Delft

Overtraining: hoe voorkom je het?

Keramiek in de polder!

Jachthaven Schipluiden