De herfst aan de kust

De herfst aan de kust

Herfst… en dan toch wakker worden met het zonnetje dat schijnt terwijl je je realiseert dat je de hele dag vrij bent: heerlijk! Meteen heb ik zin om naar buiten te gaan en te genieten van de bomen die verkleuren, het buitenlicht en de -geur die anders zijn wanneer de zomer voorbij is. Op naar een dagje Scheveningen met strandwandeling, boulevard, en natuurlijk De Pier!

Scheveningen voelt misschien aan als een dorp, toch maakt het deel uit van de grote stad. Bij aankomst besluit ik te beginnen met een ontbijtje in de Keizerstraat bij Meneer Chocola. Op zo'n vrije dag smokkel ik maar al te graag met mijn normale ontbijt (een megagezonde groene smoothie)! Nu dus eerst tijd voor een heerlijke pain au chocola (hoe kan het anders met een dergelijke naam van je zaak) en een kop koffie. 
 
 
Na mijn ontbijt loop ik naar de boulevard, het strand op. Schoenen uit, en lekker door het zand richting het water. In de zomer is Scheveningen natuurlijk afgeladen vol met badgasten, maar nu is het strand weer voor de lokale bewoners: surfers en mensen die de hond uit komen laten. Het strand zelf is weer schoner en een aantal paviljoens zijn al aan het inpakken voor de winter. Ik besluit een lang stuk door de branding te wandelen tot aan De Pier, het water is namelijk echt niet koud.
 
Gelukkig is er weer leven op De Pier - het boegbeeld van Scheveningen. Voorheen was het zo'n troosteloze boel, maar sinds vorig jaar is er van alles te doen: er wordt volop gerenoveerd, er zijn leuke activiteiten zoals jazz en markten, maar daarnaast kun je hier lekker borrelen op vrijdagmiddag en terecht bij leuke eettentjes. Van al dat wandelen heb ik zelf  trek gekregen, dus neem ik een biologisch patatje met huisgemaakte mayo van Friterie Par Hasard: lekkerrr!
 
 
Vervolgens ga ik door  naar een nieuwe attractie: sinds het einde van de zomer heeft De Pier namelijk een mega-super-groot reuzenrad (echt niet overdreven, het is 50 meter hoog): tijd voor een ritje dus. Hoog in de lucht geniet ik van het mooie uitzicht over de skyline van Den Haag en het strand.
 
Daarnaast is de branding van de zee onder je heel goed te horen en met helder weer heb je zicht van Wassenaar tot aan Monster. Het voelt alsof je even los van de wereld bent wanneer je daar boven hangt in een gondeltje. Mocht dit nu niet uitdagend genoeg zijn: voor de echte waaghalzen kun je natuurlijk ook gaan bungeejumpen! Alhoewel ik voor uitdagingen ben, laat ik mezelf liever niet vrijwillig aan een elastiekje naar beneden vallen. 
 
 
 
Al eerder had ik gelezen over het float-center dat zich ook op De Pier heeft gevestigd, en ik was toch wel nieuwsgierig om dit uit te proberen. Ik had verder niets gepland, alle tijd van de wereld en aangezien dit drijven in een cabine met zout water voor een uur gelijk zou staan aan vijf uur slaap (en iedereen wel eens een paar uur extra ‘slaap’ kan gebruiken) besloot ik maar eens een poging te wagen.
 
In het begin was het een beetje onwennig: ga ik geen kopje onder? Blijf ik echt drijven? Ja, je blijft dus echt drijven en ja, het is HEERLIJK! Volgende keer ga ik zeker terug en neem ik eerst een massage, want je moet jezelf af en toe een cadeautje geven toch?
 
 
De volgende stop is museum Beelden Aan Zee (www.beeldenaanzee.nl). De Sprookjesbeelden op de boulevard zelf zijn natuurlijk het meest bekend - daar kun je ook bijna niet omheen - maar het loont de moeite even door te lopen naar het museum zelf.
 
Op het moment dat ik er was waren een aantal nieuwe tentoonstellingen net begonnen en die ik wilde ik dan ook graag even zien. Hierna wandel ik weer verder, genietend van het zonnetje, mensen kijkend en brutale meeuwen ontduikend.
 
 
Als laatste stop kies ik voor mijn favoriete strandtent Hart Beach. Bij binnenkomst klets ik even in de surfshop: er is een wedstrijd op het scherm, dus het is gezellig druk. Daarna ga ik voor een theetje en een heerlijke salade op het terras, om deze vrije dag nog beter te maken dan dat deze al was (patat alleen is ook maar patat, nog een beetje groen erbij voor de balans;)).
 
Hart Beach is één van de weinige paviljoens die het hele jaar open blijft en zeker een aanrader als je even wilt uitwaaien. Je kunt hier wat eten of drinken op terras of bij de open haard, maar ook een surfles nemen of een longboard huren is hier mogelijk. Ik heb besloten gauw terug te komen voor de longboards, dat wil ik al zo lang proberen.. dus stay tuned! Ik ga helemaal uitgerust de herfst in dus hoogste tijd voor wat sportieve uitdagingen!

 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Eten & drinken

De Centrale: een podium voor ambacht & streekproducten

De Centrale

Honey Highway

Op Hodenpijl
Eten & drinken
Ontspanning
Sport & avontuur

Hotspot Hutspot

Hotspot Hutspot
Streekproducten

Een rondje landgoed Ockenburgh

Landgoed Ockenburgh

Delfts Zwart Jenever

Delfts Zwart

Verrijk je plantenkennis met de Bieslandse Bessenroute

Delftse Hout

De Stadsimkerij. Dichter bij de natuur kun je niet komen.