De Hamvraag: Plastic er maar in

De Hamvraag: Plastic er maar in

Moet die paprika perse per stuk verpakt worden?

De plastic soep is een groot probleem. Toch wemelt de supermarkt van de in plastic verpakte producten.
Tijdens de derde Food thema-avond van R'damse Nieuwe: ‘Plastic er maar in!’ bespreken ze dit verwerpelijke fenomeen vanuit verschillende perspectieven. Vanuit de consument, de wetenschapper en de producent.
 
Verschillende vragen komen aan bod: "Hoe kan ik als consument iets doen aan dit probleem?", "Is plastic eigenlijk wel zo slecht als we denken?" en "Biedt de verpakkingsvrije supermarkt uitkomst?"
 
19:00 Inloop
19:30 Start programma
21:00-22:00 borrel

Sprekers

  • Dr. E.U. (Ulphard) Thoden van Velzen l Senior onderzoeker verpakkingstechnologie | WUR
  • Michaël Wilde | Sustainability & Communications Manager | Eosta
  • Jeroen Schrama | Verpakkingsvrije winkel
  • Moderator
  • Guus Thijssen van Guustronomie
 
 

Over R'damse Nieuwe

R’damse Nieuwe is een community van betrokken en ondernemende Rotterdammers. Wij geloven dat Rotterdam de stad van de toekomst is, die gedragen wordt door de groeiende groep jonge stadsgenoten, met nieuwe en bijzondere ideeën.
Connector Voedsel & Gezondheid Pauline Schouwenburg praat met de stad over voedsel tijdens de thema-avonden genaamd De Hamvraag.
 

Over Blue City

BlueCity, gevestigd in voormalig subtropisch zwemparadijs Tropicana, is een broedplaats voor innovatieve bedrijven waarin met brein, ballen, lef en lol wordt gewerkt aan een economie waarin afval niet bestaat. Een heuse voorbeeldstad voor de circulaire economie. Binnen BlueCity is plastic een hot topic, het materiaal heeft immers de nodige circulaire potentie. Niet alleen zijn een aantal gevestigde ondernemers binnen BlueCity dagelijks bezig met plastic, ook BlueCity zelf is actief in het gesprek rondom plastic. Zo ging afgelopen november de Plastic Design Challenge van start, werd de Facebook groep Plastic Pioneers waarin mensen tips & tricks delen voor een plastic-arm leven opgericht en lanceerde BlueCity het project Playground Plastic.
 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden

Wanneer
19 februari
Hoe laat
19:00u 
Waar
Blue City, Maasboulevard 100 , Rotterdam
Kosten
Gratis
Aanmelden & website