De Delftse-fietsroute beleven met de OV-fiets

De Delftse-fietsroute beleven met de OV-fiets

De Delftse-fietsroute is de ideale manier om niet alleen de binnenstad van Delft, maar ook de natuur en leuke dorpen eromheen te leren kennen. Je start in het hart van Delft en fietst langs Den Hoorn en het Bezoekerscentrum Midden-Delfland, zo richting het pittoreske Schipluiden. Ook het Abtswoudsebos, de groene polders en de Schie worden niet overgeslagen. Ga je mee?

Met de OV-fiets de Delftse-fietsroute (15.1 km) afleggen

Je start bij Station Delft, waar je je OV-fiets ophaalt. Het abonnement is gratis (wel even van tevoren activeren) en voor €3,85 kun je 24 uur lang op pad.

Den Hoorn wordt als eerste gepasseerd. In deze plaats zijn vooral de brug De Bolle Kickert en de Sint-Antonius en Corneliuskerk hoogtepunten. Vanzelfsprekend liggen deze dan ook mooi op de route.

"Even afstappen en de fiets ergens stallen is zeker aan te raden!

Verder fietsend kom je langs Op Hodenpijl en het Bezoekerscentrum Midden-Delfland. Hier zijn meerdere interessante dingen te doen, dus even afstappen en de fiets ergens stallen is zeker aan te raden! Op Hodenpijl is een heel bijzondere plek: in vier gebouwen - waaronder een kerk - en twee tuinen komen cultuur, gezondheid, welzijn, kunst en natuur bij elkaar. Zo is er een biologisch restaurant, worden er lezingen en concerten gegeven, staan er workshops en vergaderingen op het programma, maar kan hier bijvoorbeeld ook overnacht worden. Leuk detail: de moestuin en stal, waar je ook even een kijkje kan nemen, voorzien het restaurant van groenten, vlees en eieren.

Mocht je blij verrast Op Hodenpijl bezocht hebben, dan kun je je fiets weer uit de stalling pakken en je weg vervolgen. Er staat namelijk een dorp op de planning: Schipluiden. Na het binnenrijden van dit schilderachtige plaatsje, over bruggetjes en langs winkeltjes, is het leuk een kopje koffie te drinken bij Bakkerij Theo Hoek. Met een gebakje erbij, uiteraard! Is het al tijd voor een diner? Restaurant Indigo staat ook op de route.

De fietsroute gaat alweer richting Delft, maar niet zonder de natuur eromheen ontdekt te hebben. De volgende bestemming is het Abtswoudse Bos. In het Abtswoudse bos vind je veel sportievelingen: fietsers, skaters, wandelaars en hardlopers komen je tegemoet in dit groene landschap. Ook is er een picknickplek te vinden om even tot rust te komen. De route die je vervolgens aflegt laat je Delft zien en leidt je langs het spoor en de Delftse Schie. Wanneer je de brug over gaat bij Station Delft Zuid, verlaat je het groen en keert terug naar de binnenstad.

 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Eten & drinken

De drie best plekken in Delft voor gezond en lekker eten!

Epic burgertime

Hoeve Biesland

Op bezoek bijj Schot koffiebranderij & studio Seine Koffiestudio

Schot Koffie

Top 5 tips voor de zomervakantie!

Wandelen & fietsen

Broedseizoen! Dit kun jij doen om dieren en hun jongen te helpen

Ideale Zondag: Trailrunnen met Christel

Top 5 tips voor de zomervakantie!