Cursus snoeien (hoog- en halfstam) fruitbomen

Cursus snoeien (hoog- en halfstam) fruitbomen

De Groene Motor organiseert een tweedaagse cursus Snoeien van Halfstam- en Hoogstam fruitbomen. Een cursus waar zowel beginners als gevorderden aan kunnen deelnemen.

Halfstam- en Hoogstamfruitbomen zijn markante bomen in ons landschap en worden ook regelmatig in een park binnen de bebouwde kom ingepast. Ze zijn zeer waardevol voor mens en dier, maar moeten we met regelmaat goed worden onderhouden. Door middel van een ochtend theorie en 1½ dagdeel praktijk, word je de kennis van het snoeien van fruitbomen bijgebracht.
 

De cursus

Tijdens de cursus leren de deelnemers het snoeien van (half- en hoogstam) fruitbomen. De cursus bestaat uit een ochtend theorie en 1½ dagdeel praktijk. Tijdens de theorie krijg je te horen waar je op moet letten met het snoeien, kenmerken van de boom, maar ook hoe je veilig kunt werken. Aansluitend aan de theorie wordt er een praktijkles gegeven verdeeld over drie dagdelen. De cursusleider zal uitleg geven over hoe het gereedschap en ladders te gebruiken. Vervolgens worden in kleine groepjes daadwerkelijk een aantal fruitbomen gesnoeid. Uiteraard met uitleg en onder toezicht van de cursusleider.
 
Voor een hand-out, gereedschap, beschermingsmaterialen wordt gezorgd. Laarzen of stevige schoenen zijn gewenst.
 

Locatie

De Hof van Seghwaert is een oude boomgaard in Seghwaert Zoetermeer. Op deze mooi plek mag je aan de slag om te leren en te oefenen. De Hof van Seghwaert is te vinden achter Kern Kinderopvang op de Gaardedreef 169 in Zoetermeer.
 

Cursusdata en tijden

Zaterdag 2 februari aanvang 9:30 einde 15:00 uur én
Zaterdag 9 februari aanvang 9:15 einde 16:15 uur.
 

Kosten en afmelding

De kosten zijn €15,- eigen bijdrage. De Groene Motor financiert het overige gedeelte voor vrijwilligers. Voor lunch dien je zelf te zorgen. Koffie en thee is aanwezig. 
 

Afmelden

Afmelden voor een cursus kan tot uiterlijk twee weken voor de geplande datum. Kan je onverhoopt toch niet meedoen en is de afmeldtermijn verstreken? Dan wordt de eigen bijdrage van 15,- euro in rekening gebracht. Meld je minimaal een twee weken van te voren af via info@degroenemotorzh.nl
 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden

Wanneer
Zaterdag 2 februari & zaterdag 9 februari
Hoe laat
2 februari aanvang 9:30 einde 15:00 uur
9 februari aanvang 9:15 einde 16:15 uur
Waar
Gaardedreef 169 in Zoetermeer
Kosten
€15
Aanmelden