City Girls bij Hoeve Bouwlust

City Girls bij Hoeve Bouwlust

Toen we het terrein op liepen zeiden we voor de gein tegen elkaar: "Wij zijn echt van die stadstrutjes op het platteland". Waarop we in de verte het antwoord kregen van eigenaresse Wil: "Ah, jullie zijn vast de dames van Hof van Delfland!"

Dat had ze inderdaad goed geraden... Van surfen naar boulderen en van boulderen gaan we lekker door naar het relaxen in een blokhut op het platteland. Ontspanning hoort er immers ook bij. Althans, ontspannen is het niet als je bang bent voor insecten in je tent en toch liever niet op een buiten wc wilt zitten. Maar daar weten ze op Hoeve Bouwlust wel raad mee. Op twintig minuten van Rotterdam (en minuten vijftien van Delft), ligt midden in de polders van Midden-Delfland, Hoeve Bouwlust.

Natuurlijk ook wifi want helaas kunnen we in deze moderne tijd toch écht niet meer zonder. Zonde! Want het is er heerlijk vertoeven in het groen.

Een camping waar ook minder getalenteerde tentopzetters hun heil kunnen zoeken. Ze verhuren naast standplaatsen voor caravans en tenten ook privé huisjes en hebben ze een heuse Woodlodge die bijna van alle gemakken is voorzien. Voor de douche moet je buiten zijn, wat ook wel typerend is voor als je op de camping staat. Wij sliepen die nacht in de Woodlodge, voorzien van een lekker tweepersoons bed, een stapelbed, een klein hoekje voor kleding en bagage en een klein keukentje. Met mooi weer kan je op de riante patio zitten. Natuurlijk ook wifi want helaas kunnen we in deze moderne tijd toch écht niet meer zonder. Zonde! Want het is er heerlijk vertoeven in het groen.

En toen kwam hetgeen waar we eigenlijk echt voor kwamen (niet alleen katten knuffelen); Boerengolf!

Nadat wij ons hadden geïnstalleerd, maakten we een wandeling over het terrein. Daar werden we direct al heel vrolijk begroet door de katten die ze daar hebben rond wandelen. Acht pluizige viervoeters die maar al te graag even langs kwamen voor een kriebel achter hun oor. Natuurlijk hebben ze ook veel meer beesten. Twee hangbuikzwijnen liepen knorrend op ons af ("Ha! Mensen, die hebben vast eten!";) ,schattige geitjes, kippen, konijnen en natuurlijk de koeien. We moeten niet vergeten dat het vroeger altijd al een melkboederij was geweest. Sinds ze daar in 1999 mee zijn gestopt, heeft de boerderij de functie gekregen die het nu heeft. Maar ze hebben nog altijd wel koeien rond dartelen, niet voor het vlees maar voor de melk! Die gebruiken ze overal voor; pannenkoeken, yoghurt, roomijs en natuurlijk ook om zo uit het glas te drinken. Verser kun je het niet krijgen. Lekkerder dan dat wordt het ook niet eigenlijk.

Na de wandeling hebben we ons voor de rest van de avond opgesloten in ons knusse verblijf. Een Woodlodge met internet en een laptop, dat betekend natuurlijk films in bed kijken. Na een nacht van storm en regen werden we de volgende ochtend wakker met een dag vol zon. Nadat we Guus de kat (onze favoriet) even achter de oren hadden gekieteld, liepen we naar de boerderij waar we werden verwend met een ontbijt. Warme broodjes die we konden besmeren huis-gemaakte rabarber-sinaasappel jam en lokale honing. Uiteraard stond er ook een fles van hun boerenmelk. En toen kwam hetgeen waar we eigenlijk echt voor kwamen (niet alleen katten knuffelen); boerengolf!

Althans, ontspannen is het niet als je bang bent voor insecten in je tent en toch liever niet op een buiten wc wilt zitten.

Het is eigenlijk net als golfen, alleen word het gras kort gehouden door de schapen en de koeien, heeft de golfclub de vorm van een klomp, de bal de grootte van een kleine voetbal en is de hole, letterlijk een gat in het gras. Heb je er techniek voor nodig? Nee, gewoon kijken, de bal een flinke tik geven en zorgen dat die niet in de sloot of op een koe beland. In laatste geval is er niks aan de hand, die blijven gewoon liggen zonder op- of om te kijken. Zo mak als een lammetje, als je beetje lief bent dan kon je ook deze koeien een aai over hun bol geven. Koeien knuffelen? Dat lieten we ons natuurlijk geen twee keer zeggen. Wij moeten dan ook eerlijk bekennen dat we na de tweede ronde het wel voor gezien hielden (koeien knuffelen, come on!), behalve dat we het voor geen meter konden is het ook een vrij groot veld met 10 holes. Met zijn tweeën is dat een stuk minder leuk dan als je dat met een grote groep zou doen.
 

Koeien knuffelen staat eigenlijk niet op de activiteiten, maar Peter de Vette vertelde dat ze heel mak zijn en gewend zijn aan mensen. Toen wij het weiland in liepen lagen ze net lekker te genieten van de zon. Met een rustige benadering kun je ze een aai over hun bol geven, echt knuffelen, is alleen weglegt voor de uitverkorenen. In dit geval is het diegene die ze verzorgt. Al met al, deze camping ervaring viel ons bijzonder mee. De lieve warme ontvangst, de mooie Woodlodge die van allerlei gemakken voorzien was, maakten ons verblijf ontzettend aangenaam! Naast het boeren-golfen zijn er nog heel veel andere activiteiten te doen op de boerderij voor jong en oud. Kinderfeestjes, high tea, boerenbalspel, of de Escape bus.

Er is van alles te beleven! Mocht je op de boerderij zijn en je wilt de koe een knuffel geven, vraag het even aan Peter of het mag, je weet immers nooit of de koeien daar in de stemming voor zijn ;) Mocht je na het lezen van onze ervaring langs willen om de katten te aaien, boerengolf te spelen of nachtje logeren? Dat kan! De boerderij is doordeweeks gewoon geopend van 8:30 tot 20:30. En je kunt ook nog allerlei lekkere zuivelproducten kopen om het thuis op te smikkelen. Voor logeren wel even van te voren reserveren

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Kunst & cultuur

Een hemel van chocolade

De Bonte Koe Chocolade

Bijenkoninginnen en oermenskauwgom

Haagse Honing

Verborgen schatten van het Zeeheldenkwartier

Kunst & cultuur
Eten & drinken
Streekproducten
Familie & kids
Eten & drinken
Familie & kids
Ontspanning

De ideale zondag: Uitwaaien aan het Zuiderstrand

Zuiderstrand Den Haag
Boerderij het Lansingerland
Familie & kids
Ontspanning
Sport & avontuur

Buiten bij De Vreemde Vogel

Buitenhotel De Vreemde Vogel
Eten & drinken

Gebakken spruitjes met balsamico en yoghurt mosterd dressing

Healthy Cakebar Sharp Sharp

Sharp Sharp

Gebakken luchtbox

Fenix Food Factory
Ontspanning

Ackerdijkse plassen

Ackerdijkse plassen
Familie & kids
Ontspanning
Sport & avontuur

Bijzondere tuin Arboretum-Heempark Delft

Arboretum-Heempark Delft

Fluisteren op de Fluisterboot

Fluisterboot Andante
Sport & avontuur

Vanuit Zoetermeer het groen in

Een steentje bijdragen

Duurzaam Den Haag
Dreams skate- en surfschool & shop
Familie & kids
Sport & avontuur
Workshops
Streekproducten
Strandpark Vlugtenburg
Familie & kids
Streekproducten
Wandelen & fietsen
Eten & drinken
Ontspanning
Streekproducten

De Stadsimkerij. Dichter bij de natuur kun je niet komen.

Duurzame deli; The Living

The Living
Overnachten

Top 5 tips voor de zomervakantie!

Citytrip naar... Maasland

B&B Maasland
Winkelen

Gebakken luchtbox

Fenix Food Factory

10 x de groenste plekken van Rotterdam door een expert

‘Op het dak’

Verborgen schatten van het Zeeheldenkwartier

Real City People in het Wild - deel 1

Hoeve Biesland
Wandelen & fietsen

Fietsen in Nationaal Park Hollandse Duinen

Strandtent De Pit

Overtraining: hoe voorkom je het?