Buytendelft

Buytendelft

Jonge geiten, lammetjes, biggetjes en kuikentjes. Bij Buytendelft kan je kijken naar de dieren en zelfs met ze knuffelen in de wei. Je kunt ook een ponyritje maken of de prachtige herten bewonderen. Maar Buytendelft is méér dan alleen een kinderboerderij;

BuytenDelft is Stichting, bestaat uit 3 ondernemers uit de regio die zich maatschappelijk betrokken voelen. Ze delen de passie op het gebied van duurzaamheid en kringloopbenadering, gezond eten van dichtbij, vanuit ontmoeting de zwakkeren in Delft ontplooien en kinderen zelf de kracht van de natuur laten ontdekken. Stichting Buytendelft vindt het belangrijk om een duurzame exploitatie te creëren waarbij diverse maatschappelijke functies behouden kunnen blijven. 

Aan de voordeur van Delft en met regiopark Buytenhout als achtertuin, brengt Buytendelft vrijwilligers, studenten en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en bezoekers samen. Daarmee bouwt BuytenDelft aan een gezonde toekomst voor deze belangrijke maatschappelijke voorzieningen als een poort naar het buitengebied.

Dieren

Bij Buytendelft vind je naast alle schapen, geiten, kippen, vogels, konijnen, pauwen, pony’s,  cavia’s en ezels ook twee varkens. Het zijn Bonte Bentheimers. Dat zijn middelgrote landvarkens die doorgaans erg vruchtbaar zijn en hopelijk in het voorjaar veel lieve kleine biggetjes krijgen. Cavia's en konijnen worden regelmatig uit de kooi gelaten, zodat je ze kan aaien en knuffelen. 

Boer Peet zorgt ervoor dat alle dieren op professionele wijze verzorgd worden en het terrein beheerd wordt. Dit doet hij samen met weekend en inval dienst Dionne en begeleidster van de Buytenboeren van PerspeKtief, voor.

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden

Korftlaan 3a
2616 LJ Delft
Tel: 015–2140263
welkom@BuytenDelft.nl
www.buytendelft.nl

Familie & kids

Surfing Scheveningen

Noordzee Surfschool

Papaver Delft: Een schot in de (klap)roos!

Papaver Delft
Familie & kids
Ontspanning
Sport & avontuur
Ontspanning
Buitenhotel De Vreemde Vogel
Workshops
Familie & kids
Ontspanning

Theehuis & Restaurant de Dames.

Restaurant & theehuis De Dames
Stadsboerderij de Wilgenhof
Kunst & cultuur
Workshops
Familie & kids
Ontspanning
Ontspanning
Sport & avontuur