Buiten en binnen opwarmen in Midden-Delfland

Buiten en binnen opwarmen in Midden-Delfland

Koud hè? Daarom gaan we vandaag op pad. Dikke jas aan en wandelen maar! Net buiten de steden vind je zulke prachtige groene uitgestrekte gebieden. Zo kun je in Midden-Delfland heel goed wandelen langs leuke boerderijen en velden vol grazende koeien, en weer even opwarmen bij een knusse horecagelegenheid. Ga met mij mee en ontdek Midden-Delfland te voet!

De wandeling die we gaan maken is de Poldervaartroute, ook te vinden op Hof van Delfland. Het startpunt kun je zelf bepalen. Wij beginnen bij het zuidelijkste punt, wat nog vrij dicht bij de buurt Blijdorp in Rotterdam ligt. Kun je nagaan: we zitten nog zó dicht bij een grote stad, maar zelfs hier is al zoveel groen! We nemen de route linksom, en via de Joppelaan en de Kerkweg kijken we onze ogen uit. Hier kom je waarschijnlijk veel wielrenners, fietsers en andere wandelaars tegen. 
 
 
Als je de Groeneweg op komt merk je echt dat je midden in de natuur zit. Ik zie veel paarden, schapen en koeien tussen de vrijstaande huizen langs de weg. De natuur hier is divers - hier en daar bomen, maar toch nog veel uitgestrekt gebied. Ook is er veel kleur door de verschillende bloemen en vrolijke huizen met prachtige, grote tuinen. 

 
Op een gegeven moment slaan we af naar rechts, naar het Huigenhofpad. We gaan nu richting een lekker bakje koffie met een goede sandwich erbij, of een warme kop soep. Er is een open haard bij Het Schielicht en dat is een heel fijn vooruitzicht, want hoewel het buiten prachtig is, kan de herfst ook koud zijn! Mocht het een prachtige zonnige herfstdag zijn, dan kun je ook prima buiten zitten bij het restaurant. Je kijkt dan uit op het water. Geloof me, het is werkelijk hartstikke mooi daar!
Opgewarmd en klaar voor de rest van de route? De rest van de wandeling duurt nog ongeveer een halfuurtje, maar het zal me niks verbazen als het langer duurt… Je zult namelijk vast en zeker af en toe stil willen blijven staan om van de bijzondere en mooie omgeving te genieten. Vooral als je uit een grote stad komt is een gebied als dit heel welkom af en toe!
 
 
Het laatste stuk loopt langs de Poldervaart en is volledig recht, dus je hoeft niet meer te letten op de route. Op een gegeven moment kom je zelfs geen huizen meer tegen en omvang je jezelf met groen. Hoe fijn is dat!
 
 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
 • Het Schielicht

  Adres
  Kandelaarweg 123, 3047 EV Rotterdam
  Telefoon
  010 470 27 17
  E-mail 
  Openingstijden zomer
  vanaf Juni 2017: Maandag: gesloten Dinsdag tot en met zondag: vanaf 11.00 uur
  Openingstijden winter
  vanaf oktober 2017: Maandag t/m woensdag: gesloten
  Donderdag tot en met zondag: vanaf 11.00 uur
  Website

Eten & drinken

Kapotte Kassen

Plukkerij Framblij

Nazomerdag bij Strandtent De Pit

Strandtent De Pit

Coppi Koffie; Tussen fiets en koffie.

Coppi Koffie

Een hemel van chocolade

De Bonte Koe Chocolade