Buiten bij De Vreemde Vogel

Buiten bij De Vreemde Vogel

Buitenhotel De Vreemde Vogel is mijn meest bijzondere logeeradres van deze herfstvakantie. Eigenlijk van alle vakanties.

Niet omdat de plek in de groenste gemeente van Nederland ligt, slechts 15 minuten rijden van Rotterdam. Ook niet omdat het hotel is gebouwd rond een boerderij, aan het water, naast de schapen en geiten. Het zijn de aparte buitenkamers waar onze meiden heel hard om hebben gelachen. Totdat oudste er ter plekke achter kwam dat ze geen wifi had op haar kamer. En jongste tiener zag dat er geen tv was. Dat maakt het voor mij juist een buitengewoon prettig hotel.

Jongste koos bij het reserveren al snel voor de kamer 'SpaceMees' en dat werd een succes. Niet alleen won ze met gemak de gebruikelijke stapelbedden-strijd, omdat ze als kleinste het beste in het kortste bed op drie meter hoogte past. Het lukte haar zelfs om zich te worstelen in het drie maten te kleine astronautenpakje dat in de kamer hing. Ons bed stond in een andere ruimte: een verbouwde container met een fijne verwarming en heel veel ramen. Alsof je bed buiten staat, zoals je verwacht bij een buitenhotel. Gelukkig heeft de SpaceMees het sanitair binnen, want het regende behoorlijk toen wij er waren. 

Ook zonder hotelverblijf is De Vreemde Vogel een prachtige plaats

We hebben de meiden laten chillen in hun eigen 'space' en wandelden langs de kinderboerderij, de kruidentuin en de speeltuin naar het Tuincafé voor drankjes en borrelhapjes. Onderweg zie je op verschillende plekken andere 'vreemde' kamers zoals een vliegtuig of vogelhuisjes. We sliepen afgelopen zomer al in een Franse 'roulotte', maar dat is bijna saai als je de buitenkamers bij De Vreemde Vogel ziet. De volgende ochtend stond het uitgebreide ontbijt klaar in het Tuincafé waar oudste al snel haar 'social life' checkte. Op de enige plek met wifi kunnen kleine kinderen knutselen of spelen en vind je de heel knusse hippe zithoek.

Na het eten wilde ik nog even het groen in. De meiden stemden fel tegen de voorgestelde wandeling en kozen voor het Klauterwoud in de buurt. In ieder geval buiten, dat weer wel. Ook zonder hotelverblijf is De Vreemde Vogel een prachtige plaats om op het grote terras aan het water te genieten.

Daarvoor was het deze keer te fris, maar gelukkig is het binnen warm en gezellig ingericht en kun je hier tot 18.00 iets eten. Op dit moment kan dat alleen in het weekend en de schoolvakanties, maar zomers zijn ze bijna elke dag geopend.

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden

Familie & kids

Fluisteren op de Fluisterboot

Fluisterboot Andante
Westlands Museum
Familie & kids
Kunst & cultuur
Streekproducten
Strandpark Vlugtenburg
Familie & kids
Streekproducten
Wandelen & fietsen
Eten & drinken
Familie & kids
Workshops
Overnachten

Citytrip naar... Maasland

B&B Maasland

Top 5 tips voor de zomervakantie!

Familie & kids
Ontspanning
Overnachten
Sport & avontuur