Brouwerij Noordt

Brouwerij Noordt

We weten ondertussen allemaal dat Rotterdam een bijzondere én populaire stad is. Een leuke woning vinden in het centrum, het mooie en rustige Blijdorp of het veel gewilde Rotterdam Noord is dan ook niet makkelijk… Maar Rotterdam zou niet het 'Rotterdam van nu" zijn als het niet nog een mooi en bijzonder plekje over had voor Brouwmeester Peter Rouwen.

 
Peter is een geboren en getogen Rotterdammert, die ruim 30 jaar werkzaam is geweest in de horeca. Met zijn grote passie voor bier is hij begonnen aan de brouwersopleiding in het Belgische Gent. Hier kon hij al zijn passie onderbouwen en uitbreiden met kennis. Na drie jaar was hij klaar voor het echte avontuur; samen met Aldert Weitering ging hij een nieuwe uitdaging aan! Met grote liefde voor de ambacht van het vak zocht hij ook naar een geschikte plek waar hij zijn ambitie kon realiseren. Een afgelegen industriegebied was geen optie, het moest Rotterdams bier worden daarom moest het ook in Rotterdam gebrouwen worden. Peter groeide op in Rotterdam Noord en had als grote wens om juist in Noord een brouwerij te starten. En de aanhouder wint want in 2015 opende Peter samen met Aldert de deuren van Brouwerij Noordt in Rotterdam Noord.
 
 
De brouwerij bevind zich op steenworp afstand van de oude Heineken fabriek aan de Zaagmolenkade. Menig Rotterdammer zal deze plek herkennen als de plek waar de populaire Swan marktet ooit begon. Het karakteristieke pand diende vroeger als brandweerkazerne maar nu staat het vol met moderne apparatuur om 2.000 liter bier te kunnen brouwen! 
 
Recentelijk is er een tapkamer en bierwinkel toegevoegd binnenin het pand. Aan de voorkant van de brouwerij kun je nu genieten van alle Noordt bieren tussen de vergisting tanks. We kregen een bier proefplankje geserveerd met vijf verschillende Noordt bieren om te proberen. De smaken waren heel uiteenlopend maar allemaal erg lekker. Mijn favoriet was zonder twijfel de 'Stoute aap'! Een speciaal bier dat in samenwerking met café de Witte Aap is gebrouwen. Het gaat hier om een stout bier dat op een bijzondere wijze is gemaakt.
Normaal gesproken wordt bij een stout bier gebrande mouten gebruikt maar bij de 'Stoute aap' hebben ze gewone mout gebruikt en er zit zelfs een klein beetje vanille in verwerkt. 
Zeker de moeite waard om te proberen.
 
 
Brouwerij Noordt ontwikkelt graag verder; er zijn 10 ambassadeurs die twee keer per jaar een eigen bier mogen brouwen in de 200 liter houdende brouwinstallatie die ze speciaal voor de ambassadeurs en innovaties hebben aangeschaft. Dit is erg bijzonder en geheel de omgekeerde wereld in de gangbare manier van werken binnen de horeca maar Peter is er van overtuigd dat dit de clientèle betrokken houdt en daarnaast ook een goed inzicht geeft waar de vraag op de markt ligt.
 
 
Buiten de vaste producties is Peter continu opzoek naar nieuwe smaken, zo hadden wij het genoegen om een bier te proeven met lagering op een Invergordon whisky vat uit 1972. Dit bier had een heerlijke rookachtige afdronk door de whisky. Voor dit bierbrouwsel is Brouwerij Noordt een samenwerking aangegaan met Whisky Base; een whisky speciaal zaak vlakbij de brouwerij aan de Zwaanshals.
Samenwerking is wel een begrip dat Brouwerij Noordt hoog in het vaandel heeft staan; zelfs de worst en de kaas voor in de tapkamer zijn samenwerkingen met lokale ondernemingen. En het samenwerken leeft ook erg onder de werknemers, wat de sfeer zeer positief beïnvloedt. Ik denk dat we nog veel kunnen verwachten van Brouwerij Noordt; de passie voor bier van Peter en de grote wil naar samenwerking lijkt mij een ideaal recept om hard door te kunnen groeien. Hopelijk kunnen we straks op nog veel meer plekken genieten van een Noordt biertje!
Als het je leuk lijkt om een kijkje te nemen bij de brouwerij dan kun je hier de openingstijden vinden. Voor een tientje heb je een bier proefplankje en binnenkort kun je ook nog lekker buiten zitten!

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Eten & drinken

De Centrale: een podium voor ambacht & streekproducten

De Centrale

Honey Highway

Op Hodenpijl
Eten & drinken
Ontspanning
Sport & avontuur

Hotspot Hutspot

Hotspot Hutspot
Streekproducten

Een rondje landgoed Ockenburgh

Landgoed Ockenburgh

Delfts Zwart Jenever

Delfts Zwart

Verrijk je plantenkennis met de Bieslandse Bessenroute

Delftse Hout

De Stadsimkerij. Dichter bij de natuur kun je niet komen.