Breng de winterse geuren mee naar binnen!

Breng de winterse geuren mee naar binnen!

Winterwandelingen zijn een van de fijnste, vind je niet? Je warm aankleden om vervolgens de kou in te stappen en de frisse lucht in te ademen. Het dauw en de prachtige uitzichten maken grote, open velden spectaculair om in de winter te bewandelen. Misschien spot je zelfs nog wat mooie wintervogels! Dat heerlijke gevoel wil je toch ook binnen vast kunnen houden? Dat gaan we doen vandaag!

Op Hof van Delfland vind je meerdere wandelingen: Misschien wil je wel een wildplukwandeling doen, waarbij je in een groep op zoek gaat naar al het eetbaars uit de natuur. Of wat dacht je van een strandwandeling met je lievelingsviervoeter, om vervolgens even op te warmen bij een gezellige strandtent? Je kan ook op zoek gaan naar vleermuizen in het Westland, Schotse Hooglanders in de Broekpolder of je bomen- en plantenkennis verrijken in het Arboretum-Heempark in Delft. Genoeg keuzes en ideeën dus voor een heerlijke tijd buiten de deur! Neem vooral even een kijkje. 
 
 
Na zo’n koude wandeling is het weer heerlijk om naar huis te gaan, je winterlaarzen te vervangen voor sloffen en te genieten van het knusse binnen. Ik kan dat het allerbest als ik het mooiste van de natuur naar binnenhaal en mijn huis ruikt naar het winterbos. Wat ik daar mee bedoel? Die geur die je rond de kerst ruikt als de kerstboom opstaat, de aroma van sinaasappels en - als je een geluksvogel bent - de warmte van de open haard!
 
 
Ook zo’n fijne sfeer en geur in huis halen? Ik heb drie eenvoudige, maar o zo leuke dingen die je kan doen om ervoor te zorgen dat je die winterwandeling mee naar binnen kunt nemen (zonder de kou natuurlijk). De eerste optie is meteen de makkelijkste: Haal dennentakjes in huis, samen met takken met rode besjes. Zet deze samen in vaasjes en verdeel ze door je huis. Resultaat? Een instant wintergeur! De dennentakjes zou je ook kunnen gebruiken voor een kerstkrans, samen met andere, goed buigzame groene takken. 
 
 
Daarnaast is de geur van sinaasappels ook echt een wintergeur voor mij. Heel gemakkelijk vrolijk je je huis op met een slinger gemaakt van sinaasappels. Het enige dat je nodig hebt zijn sinaasappels, gesneden in plakken. Doe deze voor een aantal uur in de oven op een lage temperatuur en maak er vervolgens een slinger van. Het staat heel gezellig en die subtiele sinaasappelgeur is werkelijk heerlijk. 
 
 
De leukste tip bewaar ik voor het laatst: zelf geurkaarsen maken! Je kan dan zelf helemaal kiezen waar je je huiskamer naar laat ruiken. Ik koos deze keer voor een etherische olie met sinaasappelgeur. Dit meng je door de gesmolten sojawax en giet je daarna in het potje waar je lont in staat. 
 
Fijne groene winter gewenst!
 
 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Workshops

Ontdek de Slow Flower Movement met Veld en Vaas

Boerderij het Lansingerland
Eten & drinken
Ontspanning
Streekproducten
Workshops
Dreams skate- en surfschool & shop
Sport & avontuur
Workshops
Stielman Koffiebranders
Eten & drinken
Workshops
Familie & kids

Thuis bij het Vreemde Vogel festival

Buitenhotel De Vreemde Vogel

Boer Jeroen van der Kooij start met verzuivelen op Hoeve Rust-hoff

Kidsproof je dag besteden bij Natuurtalent

Natuurtalent

Buiten bij De Vreemde Vogel

Buitenhotel De Vreemde Vogel
Streekproducten

Brood met een verhaal van Het Blauwe Hek

Bakkerij Het Blauwe Hek

Je kan ‘t dak op!

‘Op het dak’
Winkelen

Real City People in het Wild - deel 1

Hoeve Biesland

Top 5 tips voor de zomervakantie!

De Stadsimkerij. Dichter bij de natuur kun je niet komen.