Boswachters spreekuur bij de Belevenisboerderij Schieveen

Boswachters spreekuur bij de Belevenisboerderij Schieveen

Boswachters van Natuurmonumenten houden een spreekuur bij de Belevenisboerderij Schieveen. Kinderen én volwassenen mogen hier alles vragen over het Rotterdams platteland en de diersoorten die hier voorkomen. 

Boswachter zonder bos

Boswachter Natascha Hokke: “Het is geweldig om het met kinderen over de natuur te hebben. We verwachten veel vragen over wat je als boswachter eigenlijk doet als in een polder als het Rotterdams platteland. Goede vraag, aangezien er hier ook geen bos is.”
 

Vragen over de natuur

De boswachters nemen uit hun werkschuur een kist met opgezette dieren mee. “Die dieren roepen natuurlijk als vanzelf verschillende vragen op. Waarom heeft een grutto eigenlijk zo’n lange snavel? Hoeveel tanden heeft een vos?”, vertelt boswachter Natascha. “Vaak beginnen kinderen ook zelf verhalen uit de natuur te vertellen. Alle kinderen hebben wel iets met de natuur, al is het de vogel op het voederplankje of het konijn in het stadspark. Natuur is overal.”
 

Lammetjes aaien

Naast het spreekuur kun je bij de Belevenisboerderij Schieveen ook de lammetjes aaien en spelen in de speelnatuur van OERRR. De toegang tot het vragenuur en de Belevenisboerderij is gratis en opgeven is niet nodig
 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden

Wanneer
Zondag 17 maart
Hoe laat
14:00 - 16:00 uur
Waar
Belevenisboerderij Schieveen, Oude Bovendijk 220, Rotterdam
Website