Bosjes vosjes en door duinen struinen bij Ter Heijde

Bosjes vosjes en door duinen struinen bij Ter Heijde

Omgeving Den Haag staat vaker op de kaart bij Hof van Delfland en niet zonder reden: het is hier hartstikke natuurrijk met een hoop variatie, van bos tot strand en van duinen tot tuinen. In dit artikel neem ik je mee naar de duinen bij Ter Heijde, waar we een wandeling gaan maken naar Kijkduin en onze ogen open houden voor de vossen die er leven. 

De wandeling begint bij Ter Heijde, een dorp in het Westland. Dit dorp is makkelijk te vinden door de bordjes overal, waarop aangegeven staat dat er fruit en groenten verkocht wordt in de buurt. Het is een minidorp en een leuk begin van deze wandeling, omdat je super snel bij de natuur bent. Een groot stuk land om het dorp heen hoort ook bij Ter Heijde. 
 
 
Als je het dorp Ter Heijde uitgelopen bent, ga je richting het strand. Daar zijn diverse strandtenten en het lijkt mij een goed idee een kop koffie te drinken bij The Coast Beach House. Zo kan ik daarna vol energie de lange en prachtige wandeling verder richting Kijkduin hervatten. Vanuit hier kijk je uit over het strand en de vele mensen die wandelingen maken met hun lievelingsviervoeters. 
 
 
Kopje koffie (of kop soep!) op? Maak je klaar voor de wandeling in de duinen! Er staat je een waanzinnig mooie wandeling te wachten met uitgestrekte gebieden en juist weer beboste, met strand en zee aan de ene kant en de Westlandse dorpjes aan de andere kant. Daarnaast is er een groot gebied om te wandelen met je hond als je dat wilt. Dit is een breed stuk grasland richting Kijkduin. 
 
 
Voor de afwisseling is het tof om hierna weer richting het strand te gaan, bijvoorbeeld als je net voorbij de Bloedberg - een uitzichtpunt over de duinen - bent. Je kunt natuurlijk ook besluiten om door te lopen door dit prachtige uitgestrekte gebied: een grotere kans om vossen tegen te komen! Dit is namelijk het gebied waar deze prachtige beesten lopen. Laat ze vooral met rust, maar ook vanaf een afstandje kun je ze prima bewonderen. 
 
 
Als je de hele wandeling doet, en de tijd neemt, kun je er zo’n 1,5 tot 2 uur over doen. Je kunt echter elk moment beslissen de route in te korten, mocht je daar behoefte aan hebben. Zorg er in ieder geval voor dat je weer langs het strand loopt en de weg naar Kijkduin neemt. Liever nog meer variatie? Neem dan de route via de Puinduinen bij Kijkduin. Veel plezier!
 
Ook zin in een frisse strandwandeling? Hier vind je de route van Sanne. Heb je de smaak te pakken? 'Rondje Landgoed Ockenburg' is een mooie wandling in hetzelfde gebied. 
 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
 • The Coast beach house

  Molenslag Noordzijde Monster
  2681 VP Monster
  Tel: 0174-280331
  info@thecoast.nl
  www.thecoast.nl
  Facebook

  Openingstijden
  The Coast is zeven dagen per week geopend vanaf 10.30 uur en in het weekend zelfs eerder. Maandag t/m donderdag sluit de keuken om 16.00 uur. In het weekend om ongeveer 19.30. Bij twijfel, kun je het beste even bellen.

  28 nov t/m 2 dec, 22 dec en 25 dec gesloten.

Eten & drinken

Permacultuur. Hoe groen zijn jouw vingers?

Ideale Zondag: De Bergse vallei

Bergse Bos

Buiten en binnen opwarmen in Midden-Delfland

Het Schielicht

Winterse pompoensoep met twist

Uit Je Eigen Stad
Sport & avontuur

Dagje actief bij Outdoor Valley

Outdoor Valley
Familie & kids
Ontspanning
Sport & avontuur
Dreams skate- en surfschool & shop
Familie & kids
Sport & avontuur
Workshops
Wandelen & fietsen

Een steentje bijdragen

Duurzaam Den Haag

Vogels spotten bij de Ackerdijkse Plassen

Ackerdijkse plassen

Hardlopen in het wild

De Broekpolder