Bosbadderen in duinbos Meijendel

Bosbadderen in duinbos Meijendel

Zacht mos, geurend gras en weidse luchten: het is voorjaar in Meijendel. Je voelt je direct welkom in dit prachtige duingebied met zijn geurende dennen en glinsterende vennetjes. Er lopen veel paden door het gebied, om de rust te vinden is onze natuurreis op een afgelegen plekje achter het laatste parkeerterrein.

Bosbadderen

Bosbadderen is geïnspireerd op het Japanse gebruik shinrin yoku. Wetenschappers van over de hele wereld zijn het erover eens dat forest bathing resulteert in een sterker immuun systeem, minder stress en verbeterde cognitieve prestaties.

Bomen in de hoofdrol!

Met zwemmen hebben de activerende wandelingen niets te maken, wel met jezelf onderdompelen in de natuur. Het idee achter forest bathing is eenvoudig. Door te vertragen met alle zintuigen te observeren merken we dingen op die ons misschien ons hele leven zijn ontgaan. Door het tempo van de dagelijkse routine te laten varen, kunnen we schoonheid in het moment vinden en daarbij diep ontspannen.
 

Wat is het precies

De gecertificeerde gidsen Mel Feldkamp en Marijke Lammers helpen je om op je eigen authentieke manier een relatie aan te gaan met de natuurlijke wereld. Er is geen goede of foute manier om het te doen en het is geweldig voor alle leeftijden; kom gewoon en wees jezelf. Het is allemaal welkom in het bos. De wandelingen zijn geschikt voor mensen zonder outdoor ervaring. De paden zijn helaas niet geschikt voor rolstoelen en mensen die slecht ter been zijn.

Meer informatie op de website van bosbadderen.

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden

Wanneer
27 juni en 31 juli 2021
Hoe laat
van 10.00 – 13.00 uur
Waar
Parking Meijendellseweg ter hoogte van nummer 30. Meer info na aanmelding activiteit
Kosten
€ 32,- per persoon
Aanmelden 
Website