Boerenlandschap in de winter

Boerenlandschap in de winter

Het boerenlandschap is voor velen van ons een aantrekkelijk plaatje; het is op en top Nederlands en natuurlijk de favoriete muze voor talloze oude schildermeesters. Je zou er misschien niet zo snel aan denken maar ook in het winterse weer van februari is het een tip; op naar het platteland!

Ik neem jullie mee naar twee bijzondere locaties, waar we ook de nodige warmte zullen vinden. Tussen Maasland en Schipluiden loop je over één weg langs tal van bijzondere plekken; een bezoekboerderij met (luxe) camping, een restaurant, een beeldentuin en zelfs een katten-pension!

Midden in de polders van Midden-Delfland ligt Hoeve Bouwlust; gebouwd in de 18e eeuw en inmiddels alweer generaties lang bewoond door de familie de Vette. Lange tijd heeft de boerderij vooral als melkveehouderij gefungeerd, maar vandaag de dag is er véél meer te zien en beleven dan alleen koeien. Het is er altijd een gezellige dierenboel.

Je vindt er niet alleen koeien en schapen maar daarnaast loopt er ook een groot aantal kippen, konijnen, katten en cavia's. Deze dieren worden mede verzorgd door hulpboeren en kinderen met autisme. Hier heerst een ontspannen sfeer, alle dieren kan je vrij bezoeken en aaien.

"Het kan allemaal hier in de buurt! 

Ook in de stal ben je van harte welkom om de koeien eens van dichtbij te bekijken. Bovendien kun je hier ook heerlijk overnachten. Deze locatie is dus perfect voor een zogenaamde 'staycation' oftewel een nachtje weg in je eigen omgeving. Je zou zelfs je kat mee kunnen nemen en laten logeren in het katten-pension! Het hele jaar door worden er leuke en leerzame activiteiten georganiseerd, in de zomer is het avontuurlijke maisdoolhof erg populair. 

Terwijl er een geitje zachtjes aan mijn jas sabbelt (!) denk ik na over mijn volgende bestemming; misschien een bezoekje aan het restaurant De Lickebaertshoeve of even langs bij koffie- en theeschenkerij Bij de Buurvrouw? Het kan allemaal hier in de buurt!

Deze keer kies ik niet voor koffie maar voor kunst en ik loop verder naar de beeldentuin van Willem Berkhout, vol met indrukwekkende Mozaïek kunstwerken. Van buitenaf lijkt de beeldentuin veel op de andere kassen in de buurt maar dat verandert direct bij het opentrekken van de deur; ineens staan we in een gigantische kas vol met kunst.

Alle hoeken zijn gevuld met vrolijk gekleurde mozaïeken; beelden én schilderijen. Willem Berkhout is pas vanaf 2002 actief als kunstenaar maar de kunst van het aanpakken heeft hij vast van zijn kwekers achtergrond meegenomen! Het is werkelijk duizelingwekkend hoeveel werken hier staan!

Voor €3.50 ben je welkom voor een bezoek met koffie of thee, dit is dus ook een prima locatie voor fietsers en wandelaars die even willen bijkomen. Als we weer verder lopen komen we een tweede en nog veel grotere kas ruimte binnen, hier worden onder meer orchideeën gekweekt.

Indrukwekkende rijen van planten en bloemen vullen deze grote ruimte. In de kas is het al lente en hier kan je als bezoeker alvast een voorsprong nemen en ontspannen in het milde klimaat. Vandaag delen wij deze pracht en praal met een gezin dat hetzelfde idee had.

Voor de winterse bezoeker is het groen en de schoonheid van deze prachtige planten echt een streling voor het oog en de combinatie met de kunstwerken maken het tot een van onze nieuwe favoriete locaties!

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden