Boerengolf tussen de koeien

Boerengolf tussen de koeien

Wist jij dat boerengolf momenteel de snelst groeiende buitensport van Nederland is? En het leuke is: je kunt het spelen in Hof van Delfland. Ga als een speer naar Hoeve Bouwlust in Maasland en zorg dat je een 'club'´ bemachtigd. 

Nou ja, 'club', het is meer een massief houten klompje aan een stok. Een emmer doet dienst als hole. Alles compleet? Dan mag je het weiland in om, met de koeien als toeschouwer, een balletje te slaan. 
 

 

Spel- en koeienregels

Wil en Quirien de Vette zijn eigenaar van Hoeve Bouwlust. Zij bieden boerengolf aan om mensen nog meer van het 'boerenleven' te laten genieten. Wil vertelt dat de boerengolfbaan uit tien holes bestaat. Wie met het minst aantal slagen de bal in de emmer krijgt heeft gewonnen. Boer Quirien of een van de andere medewerkers legt voor iedere activiteit wel de spelregels en de ´koeienregels' uit. “Zo is het belangrijk dat mensen weten dat je niet hysterisch achter de koeien aan moet rennen. Daar worden koeien onrustig van en dan komen ze achter jou aan”, legt Wil uit.
 

Wanneer?

Alle dagen, op de maandag na, zijn bezoekers altijd welkom om een potje boerengolf te spelen of te speuren in het maïsdoolhof. Let op: In verband met het broedseizoen is het in de maanden april en mei niet mogelijk om te boerengolfen. 
 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Oostgaag 31
3155 CE Maasland
tel: 010 59 12 775
 
Familie & kids
Familie & kids
Sport & avontuur
Streekproducten

Vroesenpaviljoen - Huiskamer in het park

Vroesenpaviljoen

Boulderen, niet bulderen.

Delfts Bleau
Dreams skate- en surfschool & shop
Familie & kids
Sport & avontuur
Workshops
Ontspanning

Zeilvereniging De Bommeer

Watersportvereniging De Bommeer

Top 5 tips voor de zomervakantie!

Eten & drinken
Familie & kids
Kunst & cultuur
Ontspanning
Streekproducten
Workshops
Sport & avontuur

Sporten bij Natuurlijk Sportief

Natuurlijk Sportief

Vanuit Zoetermeer het groen in

5 x Zomerse fietsroute in de buurt