Bitter & Real - koffiebar op wielen

Bitter & Real - koffiebar op wielen

Het tijdschrift & KoffieTCacaco; had onlangs een quote 40 gepubliceerd met de meest invloedrijke professionals van het Nederlandse koffielandschap. Ik kwam in die top 40 maar drie vrouwen tegen. Het verbaast me en ik ben het er ook niet mee eens. 

Ik werk zelf natuurlijk als vrouw in het koffielandschap; en ik zie veel vrouwen om me heen die veel invloed hebben. Esther Maasdam bijvoorbeeld, die 4-voudig Nederlands latte-art kampioen is.

Volgens mij wordt het tijd dat er wat meer invloedrijke vrouwen onder de aandacht komen. 

Voor mij is een van die ondernemende vrouwen Laura van der Have (24 jaar) uit Dordrecht. Zij is de eigenaresse van Bitter & Real; de koffiebar op wielen die helemaal elektrisch en deels op zonne-energie rijdt. Laura zat bij mij op de middelbare school en toen vond ik haar al een stoere chick, zo een waarvan je wist dat ze later iets heel tofs gaat doen. En dat klopte.

 

Na haar VWO ging ze snowboarden in Zwitserland en daar ontmoette ze haar vriend Minos. Hij vroeg of ik mee ging naar Nieuw Zeeland om daar een seizoen te snowboarden. We kochten een busje om 3 maanden in te wonen. Het was winter en dus super koud en in die bus hadden we geen douche of enige luxe. Dus we besloten om dingen te gaan ruilen. We zetten bijvoorbeeld koffie in ruil voor een warme douche, of we maakten soep zodat we bij iemand onze kleren konden drogen op de kachel. We vonden dit gevoel zo tof, die magie van onderweg zijn en zo vrij in het leven te staan beviel ons heel erg goed, dus toen zijn we gaan dromen. Maar daar bleef het niet bij. Terug in Nederland kochten ze een Citroenbusje die ze zijn gaan verbouwen. Laura: Minos is diegene die alles van techniek weet, hij weet alles over zonne-energie en elektrisch rijden. Ik ga over het eten, de koffie en de aankleding. 

Ik wil met Bitter & Real niet onder doen aan de beste Specialty coffee-barren. Het enige verschil is dat we mobiel zijn. Daarom zoeken we zelf de koffie uit die we gebruiken, op dit moment is die van Man met Bril uit Rotterdam. De samenwerking met de brander is super goed, we hebben veel inspraak in de koffie die we willen. Het tofste vind ik dat we alles zelf doen, daar ben ik echt super trots op: we doen alles samen. We hebben de bus zelf gebouwd, we maken zelf de koffie en het eten met producten uit onze eigen tuin; Laura woont namelijk op een landgoed in Dordrecht waar ze hun eigen biologische groentes verbouwen en er lopen kippen. Laura: Ik bak zelf in onze koffietruck koeken met eieren van onze kippen en hazelnoten die uit de tuin komen. Dat is toch kicke? Ik kan niet anders dan super enthousiast worden als ik met Laura praat, de passie spat er van af, die passie is ook haar allergrootste motivatie; ik verdien gewoon mijn geld met buitenspelen. Ben je ook enthousiast geworden?Je kan Bitter & Real inhuren voor allerlei soorten evenementen met koffie en catering.

 

http://www.bitterandreal.nl
 

De eerstvolgende evenementen waar je Bitter en Real kan vinden zijn:
6 mei: foodtruckfestival Trek in Rotterdam, Roel Langerakpark › http://www.festival-trek.nl/
20 en 21 mei: Ronde van Katendrecht, wielerwedstrijd, Deliplein Rotterdam › http://rondevankatendrecht.nl/


Geschreven door: Pauline Schouwenburg

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Eten & drinken
Eten & drinken
Familie & kids
Ontspanning
Sport & avontuur

Gepocheerde eitjes met asperges

Workshops
Eten & drinken
Ontspanning
Buitenhotel De Vreemde Vogel
Familie & kids
Eten & drinken
Ontspanning
Streekproducten

Wijn proeven bij wijnboerderij Vlaardingen

Wijnboerderij Vlaardingen

De herfst aan de kust

Par Hasard Scheveningen

Koffie in de Rotterdamse Hofbogen

Man Met Bril Koffie