Bijzondere tuin Arboretum-Heempark Delft

Bijzondere tuin Arboretum-Heempark Delft

Aan de rand van het Bieslandse bos, dichtbij de snelweg en de Ikea, bevindt zich een oase aan rust en een bomenverzameling waar je u tegen zegt. In het Arboretum-Heempark kun je informatie verzamelen en kennis opdoen over de bomentuin of simpelweg genieten van de bomen, planten en andere natuur die je hier tegenkomt. In deze bijzondere tuin loop je namelijk tegen uitzichten aan, die je niet snel ergens anders ziet. Neem je dummy en HB-potlood dus mee, ga zitten op een bankje in de gouden herfstzon en illustreer de herfst! 

Je begint je avontuur en de verwondering op de Korftlaan in Delft, waar de ingang van de tuin is. Al snel wordt duidelijk dat dit geen gewoon bos is - bij alle soorten bomen staan kaartjes met informatie over de desbetreffende boom. De diversiteit aan groen is dan ook groot: de struiken, planten en bomen worden al dan niet systematisch gegroepeerd. Het is voor het park van groot belang dat de variëteit behouden wordt. 
 
 
Heel gemakkelijk kun je zelf de route kiezen en hierbij is het leuk om er voor te zorgen dat je uiteindelijk zoveel mogelijk hebt gezien… meer dan 300 soorten planten, bomen en struiken zijn niet niks! Het park geeft duidelijk aan in wat voor soort gebied je je bevindt. Zo passeer je een bosgebied,  de akkerkruiden, het paddenstoelenbos en nog veel meer gebieden.
 
 
Zoals verwacht is het park ingesteld op het voorzien van informatie en educatie. Dit is ook op te merken in de indeling van het park: niet alleen aan naamgeving is gedacht, maar ook de plaatsing van de flora en fauna in de heemtuin is zo gemaakt dat alle afzonderlijke bomen en planten tot hun recht komen. 
 
 
Geef je liever wat meer richting aan je bezoek aan het Heempark? Op de website van het park vind je een plattegrond met de gebieden. Ook is bij de informatiebalie van het duurzaamheidscentrum De Papaver een boekje te koop met erin een wandelroute van ongeveer anderhalf uur. Zo kun je al goed voorbereid en uitgestippeld op pad! 
 
 
Mocht je liever nog niet weg willen uit dit natuurrijke gebied bij Delft, dan zijn er nog meer opties in de buurt. Het Bieslandse Bos is een ontzettend mooi gebied, rijk aan kleine boerderijen en groene ondernemers. Ook zit tegenover het Arboretum-Heempark Stadsboerderij Buytendelft. Dit park is zeker een bezoekje waard is als je gek bent op dieren!
 
Ontdek het Arboretum-Heempark tijdens een van de rondleidingen.
 
 
Nog meer kennis opdoen tijdens een wandeling dit gebied? Verrijk je plantenkennis met de Bieslandse Bessenroute!
 
Bericht in verband met corona. Voor iedereen gelden de basisregels, zoals 'vermijd drukte' en 'houd 1,5 meter afstand'. Ook in parken en recreatiegebieden. 
 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
 • Arboretum-Heempark Delft

  Openingstijden
  Het park is het hele jaar en op alle dagen geopend van zonsopgang tot zonsondergang.
  Kosten
  De toegang tot het Arboretum-Heempark Delft is gratis.
  Adres
  Het park ligt links van duurzaamheidscentrum De Papaver aan de Korftlaan te Delft.
  Korftlaan 6 2616 LJ Delft
  Website 

Kunst & cultuur

De Stadsimkerij. Dichter bij de natuur kun je niet komen.

Westlands Museum
Familie & kids
Kunst & cultuur
Streekproducten

Fluisteren op de Fluisterboot

Fluisterboot Andante

Op bezoek bij ‘Papa Kazmi’ tijdens de lichtjesavond in Delft

Hills & Mills
Ontspanning

Broga, niet alleen voor Bro’s

Yogaground

City Girls bij Hoeve Bouwlust

Hoeve Bouwlust

Je eigen picknick op de Populierenroute

Het Bieslandse Bos
Sport & avontuur
De Roofvogelboerderij
Workshops
Familie & kids
Ontspanning
Sport & avontuur

Alles in Balanzs ~ een week lang yoga

Balanz~s yoga
Familie & kids
Ontspanning
Overnachten
Sport & avontuur
Wandelen & fietsen

Klauterwoud work out

De Broekpolder

Het groene verkeer: wandelen door Zoetermeer!

Lunchcafé de Zoetelaar

Recept: Dumplings met zelfgeplukte daslook en boerenkaas uit Nootdorp