Bieslanddagen 2.0

Bieslanddagen 2.0

Ontdek en beleef in twee dagen recreatie- en natuurgebied Buytenhout. Het Delftse Hout, het Bieslandse bos, de Bieslandse polder en klein Delfgauw is op 4 en 5 september 2021 een natuurfeestje voor jong en oud! Er zijn diverse locaties met diverse thema’s waar je kunt komen genieten van buiten!

Waterpret

Ben je gek op water? Dan moet je één van deze twee dagen naar de surf en sup club Plané. Gelegen op ‘t eiland in het Delftse Hout kun je er genieten op of aan het water. De surf simulator staat voor je klaar om op ’t eiland een surfervaring te krijgen. Heb je zin in een ontspannen tochtje op het water? Dan kun je er suppen en kanoën.
Waar: Op ’t eiland Delftse Hout
Locatie: Surf & Sup club Plané 
 

Van grond tot mond

Op de biologische dynamische boerderij van Hoeve Biesland, beleef, ontdek en leer je meer over het biologisch dynamische boerderij leven. Dat begint bij de grond en eindigt in je mond! Je start bij de bodem, oftwel het weiland en de Groenteboerin, de tuinderij van Hoeve Biesland. Fiets je door? Breng dan een bezoek aan de boerderij. Herken jij de melk van de Bieslandse koeien? Voor de kids is er een boerderij quiz waar kinderen meer leren over de bio- dynamische boerderij.
Waar: Bieslandse polder
Locatie: Hoeve Biesland
 

Natuur, dierenpret en duurzaamheid

Ontdek, leer en beleef alles over natuur, dier en duurzaamheid bij de Papaver, BuytenDelft, de Delftse natuurwacht, de wildopvang en Kindertuinen de Sleutelbloem. Je kunt er tentoonstellingen bekijken, dieren ontmoeten, waterbeestjes zoeken, leren over insecten, een konijnenworkshop volgen, de imker ontmoeten en nog veel meer.
Waar: Korftlaan, Delftse Hout
Locatie: Stadsboerderij BuytenDelft, duurzaamheidscentrum de Papaver, kindertuinen de Sleutelbloem, de Delftse natuurwacht en de wildopvang
 

Oogstfeest

Van buiten wordt je beter. Dat is het motto van BuitenLeeft. Door jouw eigen groenten te oogsten krijg je niet alleen vitaal voedsel, maar het draagt ook bij aan jouw mentale gezondheid. Kom naar het oogstfeest, waar je ook ouderwetse Hollandse spelletjes kunt doen en in de buitenoven verse pizza kunt maken.
Waar: Hertenkamp
Locatie: Stadstuinderij BuitenLeeft
 

Natuurlijk in het wild

Het Amfitheater is prachtig gelegen middenin het Bieslandse bos. Hier kun je samen genieten van een beeldende natuurvoorstelling. Na een lange periode zonder contact, contact op afstand en binnenblijven, gaan we op onderzoek (ontdekkingsreis) naar het opnieuw heruitvinden van contact maken. Met jezelf, de omgeving (natuur) en de ander.
Waar: Bieslandse bos
Locatie: Amfitheater
 

Cultuur historisch open landschap

Het gebied kent talloze verhalen en cultuur historische plekken. De Halve Molen is dé plek om die verhalen te leren kennen. Vroeger was de polder nog stad in het land en hier zie je de weidsheid en prachtige zichtlijnen. Het open landschap is rijk aan dierlijke bewoners die je daar kunt spotten.
Waar: Bieslandse polder
Locatie: De halve molen
 

Ontspannen & onthaasten

Wanneer je over de Bieslandseweg wandelt, kijk je uit over de polder. Een prachtig open landschap waar je het Stiltegoed al ziet liggen. Laat de drukte van alle dag even achter je. Kom ontspannen en onthaasten in Stiltegoed. Er zijn diverse activiteiten om te zorgen voor jezelf én de natuur.
Waar: Bieslandse polder
Locatie: Stiltegoed
 

Ontdek- en scharreltuin

Houden de kinderen ook zo van scharrelen? Ga dan naar de ontdek en scharreltuin van ZON. Koken op vuur, blotenvoetenpad, muziek maken, lekker scharrelen, spelen en creatief bezig zijn. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd.
Waar: Delftse Hout
Locatie: ZON kinderopvang
 

BuytenMarkt

Een BuytenMarkt met lokale, streekgebonden en biologische producten mag op de Bieslanddagen 2.0 natuurlijk niet ontbreken. Je vind er mensen uit de buurt met bijzondere producten zoals een heerlijk stukje geitenkaas, biologische en Nederlandse wijnen en ecologisch wasmiddel. Op de BuytenMarkt vind je ook een aantal creatieve activiteiten waar je aan kunt deelnemen.
Waar: Delftse Hout
Locatie: Korftlaan
 

Op pad met de boswachter

Verstopt in het Bieslandse bos is een prachtig meertje te vinden. De perfecte plek om afgezonderd van de buitenwereld tot rust te komen. Laat je meevoeren in de podcast met boswachter Lisa en Femke, hoe beleven zij de natuur? Liever iets actiefs? Volg dan de panelen en bekijk de filmpjes van de boswachters; een privé-excursie voor jou, vrienden en familie. Voor de kinderen zijn leuke activiteiten aan de filmpjes gekoppeld. Wilt u graag meer weten over Staatsbosbeheer, de boswachters of heeft u vragen? Ga dan in gesprek met een van de boswachters bij de Edukar.
Waar: Bieslandse bos
 
Meer informatie via de website van de Bieslanddagen.

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden

Wanneer
4 & 5 september
Meer informatie via de website van de Bieslanddagen