Bezoek Den Haag en Delft tijdens de donkere maanden!

Bezoek Den Haag en Delft tijdens de donkere maanden!

Vergeet Parijs; Den haag en Delft zijn dé plekken voor het ultieme kerstgevoel tijdens deze donkere maanden. Ik ontdek het tijdens de knusse Lichtjesvaart van Den Haag naar Delft. 

Een kerstman schept een lepel dampende erwtensoep uit een enorme pan. Ookal regent het een beetje, de kerstmutsen, erwtensoep en goodiebags zorgen al voor een kerstsfeer als we aankomen bij de steiger in Den Haag. De boot ligt al klaar; de lichtjestocht van De Hollandse Vloot vaart ons van Den Haag naar Delft en belooft een een mooie tocht door het gebied met lichtjes, chocolademelk en glühwein.
 

We treffen het! Tijdens de vaart gaat de zon net onder en verandert deze druilerige dag in een sprookjesachtige avond met duizenden lichtjes. De schipper vertelt ondertussen over de route, wist je dat je vroeger tol moest betalen om Delft in te komen? En dat de naam Delft van Delven (graven) komt? Ik ook niet! 
 
 
"Delft transformeert in december tot een sprookjesachtige, verlichte, knusse stad.
De Lichtjesvaart brengt ons naar de lichtjesavond in Delft; de avond dat de lichtjes in de enorme kerstboom - een van de grootste in Nederland - op de Markt eindelijk aan gaan. Bij aankomst in Delft vallen we direct met onze neus in de boter. We horen kerstliedjes op het gezellige Doelenplein, dat is omgetoverd tot een kerstmarkt met muzikanten, kraampjes, glühwein, vuurkorven en kerstcadeaus. Taartenwinkel Piece of Cake uit Den Hoorn laat hun mooiste kerstgebak zien, echt een aanrader om in december even binnen te stappen. We volgen de verlichte grachten langs feestelijke kraampjes om uiteindelijk uit te komen op de Markt waar de kerstboom al staat te shinen, al zijn de lichtjes nog niet eens aan. 
 

Delft transformeert in december tot een sprookjesachtige, verlichte, knusse stad. Echt een aanrader om in de vakantie heen te gaan! En als je er toch bent, bezoek dan ook Winters Delft: de schaatsbaan iets buiten het centrum. 
 

Ook Den Haag schittert in deze koude maanden, zowel in het centrum als aan de kust. Bij het Cool Event in Scheveningen kun je schaatsen op de grote schaatsbaan op het Kurhausplein en van de ice Roetsjbaan glijden. Aan het Lange Voorhout is tot 23 december weer de Royal Christmas Fair met 80 kerstpagodes, een kinderkerstmarkt en duizenden lichtjes. Ben je net als ik gek op foute kerstliedjes? Voor het ultieme kerstgevoel dans je op kerstavond op guilty pleasure kersthitjes tijdens de Silent Night Disco. Onder de kerstboom op de Grote Markt staan DJ’s klaar met draadloze koptelefoons en de lekkerste deuntjes.

Goed toeven dus in den haag en Delft tijdens de feestdagen! Met een verse stroopwafel en koffie stappen we op de trein in Delft. Met koude voeten maar warme herinneringen. Ik ben ondertussen helemaal in de kerststemming, jullie ook? 
 
Fotografie door Marlissa Hilkmann
 
De vijf leukste activiteiten tijdens de donkere dagen in Delft en Den Haag.
 
1. Winters Delft schaatsbaan
t/m zondag 6 januari 2019, 9:00 - 21:00u, Campus van de TU Delft aan de Mekelweg, Dagkaart en schaatshuur € 10,50 - Eigen schaatsen €5,50
 
2. Donkere dagen Delft 
Winterse pracht en praal door de hele stad. 
t/m 5 januari
 

3. Silent Disco: Dancing Around The Xmas Tree
Op Kerstavond verandert de Grote Markt in een Silent Disco area rondom de traditionele giga-kerstboom.
24 december, 20:30, €10 voor een koptelefoon en een glas gluhwein
 
4. Cool Event scheveningen 
Super Coole IJspret op Scheveningen!
Overdekte schaatsbaan op het Kurhausplein van 10-nov t/m 20-jan
Spectaculaire Roetsjbaan op de boulevard van 1-dec t/m 13-jan
IJssculpturen expositie op het strand naast de Pier van 1-dec t/m 13-jan
 
5. Hollandse Vloot 
Hou de vaaragenda in de gaten voor de themavaarten van De Hollandse Vloot. Voor een unieke kerst- of Nieuwjaarsborrel huur je je eigen boot af!
 


 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden