Bezoek de Westlandse molens

Bezoek de Westlandse molens

In Westland zijn er drie molens, korenmolens wel te verstaan. Bezoek deze molens gratis! 

Bezoek de Westlandse Molens

Verwonder je over de eeuwen lang toegepaste techniek in een (koren)molen. Molenadviseur Dick neemt u graag (gratis) mee naar een van de Westlandse Molens. Je kunt hem gewoon even bellen voor een afspraak! 

De molen 'de vier winden' in Monster

De molen 'De Vier Winden' in Monster is gebouwd in 1882. Vanaf 1983 wordt hij bemalen door leden van het Gilde van Vrijwillige molenaars. In de molen worden diverse meelproducten verkocht. Molenaars en molengidsen kunnen u rondleiden en vertellen over de geschiedenis  en de werking en van de molen. Je zult ontdekken hoe ingenieus de techniek is, die al vele eeuwen in molens wordt toegepast. Het is als het ware een “levende“ houten machine.

Uitzicht over de molen de vier winden in Monster

Openingstijden:
De molen in Monster is geopend op zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur en als de molen draait. 

De molen 'Windlust' in Wateringen

De molen Windlust in Wateringen is gebouwd in 1869. Na een brand en de nodige reparaties koopt de stichting "Vrienden van de Wateringsche molen" in 1969 de molen van de familie Bom. Op 1 mei 1972 wordt de molen feestelijk in gebruik gesteld en vanaf die tijd wordt de molen iedere zaterdag bemalen door vrijwillige molenaarsBezoekers van de molen kunnen nog steeds het maalproces gadeslaan

Molen Windlust in Wateringen

Openingstijden:
De molen in Wateringen is geopend op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. De winkel is geopend van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 12.30 en van 13.15 tot 18.00 uur en zaterdag van 08.30 uur tot 16.00 uur. De winkel is een diervoederwinkel, maar u kunt er ook tarwemeel en enkele meelproducten kopen, welke door de molen gemalen is.

De molen van 's-Gravenzande

De korenmolen in 's-Gravenzande is gebouwd in 1908. 

Molen van s-gravenzande

Openingstijden:
De molen van 's-Gravenzande is geopend van 10.30-16.30 uur wanneer de molen draait en het openingsbord buiten staat. Voor een afspraak belt u Cock Weerheim (06-52464645).

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Kunst & cultuur

Bijenkoninginnen en oermenskauwgom

Haagse Honing

Status: Offline

Groene metropool met een dorps karakter

Ontspanning

Status: Offline

Duurzaamheidscentrum de Papaver
Familie & kids
Ontspanning
Sport & avontuur

Wijn proeven bij wijnboerderij Vlaardingen

Wijnboerderij Vlaardingen