Bezoek de mini-Keukenhof in Delft

Bezoek de mini-Keukenhof in Delft

De komende anderhalve maand kunt u weer genieten van een mini-Keukenhof in Delft, aan de noordzijde van het station. Dit keer wordt de bloemenzee zelfs bijna twee keer zo groot als vorig jaar.

Tulpenzee

Eind 2018 plantte de stichting DelftBloeit 90.000 bollen op het veld dat ze afgelopen zomer nog tot een prachtig zonnebloemveld hadden omgetoverd. Daarnaast ligt de grond die bekend was van de tulpenzee van de vorige lente. Toen waren er 125.000 tulpenbollen geplant. Op de plukdag in april 2018 zijn vele bloemen daarvan meegenomen, maar de bollen bleven in de grond zitten. Zij komen nu opnieuw op.
 

Delftse leerlingen

Dit jaar zijn de bollen ook weer voor een deel geplant door leerlingen, dit keer van de Max Havelaarschool, Delftse Montessorischool en de Oostpoortschool, in samenwerking met Duurzaamheidscentrum De Papaver. Ook burgemeester Marja van Bijsterveldt hielp weer mee en kijkt net als andere Delftenaren vol verwachting uit naar de bloeitijd.
 

Bloeitijd

Die bloeitijd is nu aangebroken. De planten zijn al flink gegroeid en de eerste tulpen komen al uit. Het duurt niet lang meer dat u zich op weg vanaf of naar het station even in de Keukenhof kunt wanen. De stichting heeft, in samenwerking met studenten van UNESCO-IHE, een aantal paden aangelegd waardoor  u nu ook tussen de velden door kunt lopen. Ideaal voor je tulpen-selfie. Of ga zitten op de zelfgemaakte natuurlijke bankjes langs de paden en geniet van het uitzicht.
 

Plukdag

Tegen het einde van de bloeiperiode van de tulpen organiseert stichting DelftBloeit weer een plukdag. De exacte datum van deze dag wordt later bekendgemaakt. De plukdag hangt namelijk van het weer af. Ook volgt er een dag waarop de bollen mogen worden uitgegraven. Het is de laatste keer dat het veld in bloei zal staan. Op 1 mei draagt de stichting het veld weer over aan de gemeente Delft. Naar verwachting start na de zomer namelijk de bouw van het project Huis van Delft, onderdeel van Nieuw Delft.
 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden

Wanneer
Dagelijks tot 1 mei
Hoe laat
Heel de dag
Waar
Station Delft, Stationsplein 1
Website