Best of Op pad met De Gebroeders Groen

Best of Op pad met De Gebroeders Groen

In de eerste weken van 2019 blikken we graag met jullie terug; Deze week beginnen we met 6 X mooiste foto’s uit de reportage serie ‘Op pad met de Gebroeders Groen'.

 

1. Lekker crossen en genieten in Broekpolder

Vlak naast de A20 ter hoogte van Vlaardingen ligt recreatiegebied Broekpolder, de Zuidelijke toegangspoort voor het karakteristieke veenweidegebied Midden-Delfland. Het gebied is ontsnapt aan bebouwing doordat de polder in de jaren 50 is verhoogd met vergiftigde slib uit de Rotterdamse haven. Sindsdien heeft de natuur het overgenomen en is het een groen paradijsje die het welzijn van de dichtbij wonende stadsbewoners goed doet. Wij namen de proef op de som en gingen mountainbiken en daarna op zoek naar een juweeltje tussen de wilde bloemen: de Orchidee!
 
 

2. Het Hoogtepunt van het Hoge Bergse Bos

Gelegen te midden van het zeer toepasselijk geheten Hoge Bergse Bos vinden we - voor Nederlandse begrippen - een uniek landschapselement; namelijk een berg of beter gezegd een rots! Oké, de rots is wel kunstmatig maar desalniettemin indrukwekkend. En nog leuker je kan deze betonnen kolos beklimmen.
 
 

3. Strandvonsten en kitesurfles op de Zandmotor

De zandmotor is een unieke plek. Het is een kunstmatig schiereiland aangelegd in 2011 voor de kust van Ter Heijde en Kijkduin. Deze opgespoten zandplaat zal op een natuurlijke en duurzame manier het zand verspreiden langs de Zuid-Hollandse kust. Dit zorgt voor een dynamisch gebied met kansen voor zowel recreanten als de natuur. En deze kansen wilde wij natuurlijk maar al te graag zelf ervaren.
 

 

4. Ontdek de getijdengebieden rondom Rotterdam

In de komende jaren zullen verschillende plekken langs de rivier de Maas worden omgetoverd tot getijdenparken. In tegenstelling tot de harde en hoge oevers die iedereen kent, zullen sommige oevers van de rivier weer worden afgevlakt, zodat het getij weer vrij spel kan hebben.

5. Avontuurlijke stadssafari vanuit de Kajak

Eenmaal op het water zetten we koers naar een bijzondere eindbestemming namelijk: het pittoreske hart van Rotterdam; de Laurenskerk! Vanaf het water zie je alles vanuit een heel ander perspectief, dit was wel even wennen maar het voelde vooral erg fijn en sereen. Na zo’n vijftig meter peddelen moesten we wel weer uit de kajak om een stukje over land te lopen en zo de sluis te omzeilen.

6. Boer zoekt Hulp

Ons alarm gaat af om 5 uur... Stiekem nog even snoozen. Maar niet te lang. Want om 6 uur moeten we klaar staan in Maasland, bij de boer. En niet zomaar een boer! Nee, bij boer Maarten van melkveeboerderij Moerman. Vandaag gaan we én een ochtendje ervaren om boer te zijn én Maarten een handje helpen. Dit alles onder het mom van: Boer zoekt hulp! Georganiseerd door Agrarische Natuurvereniging Vockestaert.
 
 
Alle reportages van de Gebroeders Groen kun je HIER terugvinden.

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden