Best of ‘Op pad met Ailisha’ 2018

Best of ‘Op pad met Ailisha’ 2018

In de laatste weken van 2018 blikken we graag met jullie terug; Deze week beginnen we met 6 X mooiste foto’s uit de reportage serie ‘Op pad met Ailisha’.

"In de afgelopen vier jaar heb ik Hof van Delfland uitgebreid ontdekt, met camera in de hand ging ik op zoek naar de beste beelden, wandelroutes en geheime tuinen van onze mooie omgeving.”

1. 'Oudhollandse wandeling van Delft naar Schipluiden

"Op deze route loop je langs de leukste winkeltjes, ateliers en knusse koffie gelegenheden, ik voel me bijna een toerist in eigen land! Terwijl je verder loopt ruil je langzaam het uitzicht van de gracht in voor steeds meer groen.

Het is een populaire route om te wandelen en te fietsen. Onderweg kom ik dan ook veel leuke mensen tegen die samen een romantische wandeling maken of met de kinderen zijn gaan fietsen""Al snel ligt Delft achter me en loop ik door de natuur richting het Midden-Delfland. Eenmaal aangekomen in Schipluiden, zie je prachtige oude boerderijen en een schilderachtig landschap.

Dit is een ideale plek om een keer een natuurwandeling te starten. De inwoners uit Midden Delfland geven bijzonder veel om hun omgeving en dat voel je."

2. Woeste wandeling van stad naar strand

"Wie deze route volgt wordt eerst langs een paar van de mooiste plekken van Den Haag geleidt; Via het oeroude Haagse Bos en Paleis Huis ten Bosch, door Clingendael naar de duinen en langs de kust naar Scheveningen. Wij begonnen bij Cingendael. Hier vind je in de donkere dagen een indrukwekkende sfeer die even sprookjesachtig kan aanvoelen als het licht en de bloei van de lente.

De grond is dik bedekt met rode bladeren die prachtig afsteken tegen de groene tinten van het mos en het water, dat stroomt door de beekjes die door het park lopen. Dit park is niet voor niets een drukbezochte locatie voor hardlopers en mensen die hun hond uitlaten."

3. Paardrijden door de duinen en over het strand

"Een ding is zeker, het strand van Nederland heb ik nog nooit zo ervaren. Vanaf de rug van een paard ziet de wereld er totaal anders uit; avontuurlijk en ontspannen tegelijk. Als we terugrijden over het strand volgen we de laagstaande zon op weg naar huis. Pas als we weer aankomen bij de kar voel ik hoe moe ik eigenlijk ben; rozig - net zoals toen ik nog een kind was.

Of je nou een ervaren paardrijder bent of een complete beginner, dit is een ervaring die ik iedereen kan aanraden. Voor één dag heb je de unieke connectie met een prachtig dier, een full body-workout en een flinke dosis buitenlucht, en dat allemaal zo dicht bij huis!"

4. 4 Redenen om de Rotte te (her) ontdekken!

"Aan de rotte vind je ook uitstekende horeca zaakjes en leuke dingen te doen maar zelf vind ik de kracht van de Rotte de overgang van stad naar natuur. Niets is beter dan op een zonnige dag aan de stad te ontsnappen na je werk. Vanaf de Rotte kun je letterlijk terugkijken op hoe de stad voor je ligt; dit biedt rust en perspectief.

Met zoveel aangrenzende natuurgebieden en wateren kun je eindeloos dolen zonder echt de weg kwijt te raken. En als je ver genoeg bent gegaan kun je weer omdraaien en richting huis trekken, terwijl de zon ondergaat achter de windmolens van Hillegersberg. Het stadse leven wordt immers elke keer weer leuker, als je weet dat je ook af en toe kunt ontsnappen als je dat nodig hebt."

5. Tiny Houses aan de stadsrand

"Deze piepkleine huisjes maken werkelijk het beste van elke vierkante centimeter en staan voor vele van ons symbool voor voor zelfstandigheid en vrijheid. De bewoners van Tiny Houses zijn bevrijd van hoge vaste woonlasten en de drukte van de grote steden, die steeds meer inwoners aantrekken.

Tiny Houses zijn een Amerikaanse trend maar wat we vaak vergeten is dat Nederland helemaal bol staat van de Tiny Houses om makkelijk zelf groente, fruit en bloemen te verbouwen. Alleen heeft het hier een iets andere naam: Volkstuintjes!"

6. Picknicken in de Heemtuin bij Pluk

"We leggen ons kleedje neer in het hoge gras en pakken rustig uit. Werkelijk overal is aan gedacht: ben je vegan of vega? Geen probleem, ook voor jou leggen ze bij PLUK! de perfecte picknickmand voor je neer. Hier bevind jij je in een natuurlijke wereld die zo ver weg lijkt van het dagelijks leven dat jij je even op vakantie waant. PLUK! heeft zelf ook aan alles gedacht.

Naast een prachtige permacultuur tuin, een kinderboerderij, een bio winkel en een super knusse horecagelegenheid is er ook de Heemtuin. De Heemtuin is een vier hectare groot paradijs met kleine bruggetjes, hoog gras en wilde bloemen. De perfecte plek voor een picknick en ook nog eens privé!"

Alle reportages van Ailisha op Pad kun je hier terugvinden.

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden