Ambachtelijk zoet bij Urban Bakery

Ambachtelijk zoet bij Urban Bakery

De heerlijke geuren van versgebakken taart, koekjes en chocolade komen mij tegemoet terwijl ik richting de Urban Bakery loop. Er wordt hier de hele dag door gebakken en daardoor is de geur niet te missen in de omgeving van de Hofpleinlijn in Rotterdam Noord. Als liefhebber van zoetigheid, voel ik mezelf hier helemaal op mijn plek: je kan namelijk kiezen uit verschillende ambachtelijke taarten, cupcakes en andere zoete heerlijkheden.

 
Na mijn binnenkomst vertelt eigenaresse Miriam Staffhorst mij over de oprichting van Urban Bakery. Vroeger werkte ze bij een banketbakker waar bijna alles werd gemaakt met behulp van poeders. Hier ontstond haar verlangen naar een goeie taart of cake die helemaal zelf gemaakt is. Met dit in gedachten heeft ze Urban Bakery opgericht, waar alles vers en ambachtelijk wordt gemaakt en zonder poeders, kleurstoffen en conserveermiddelen. Doordat ze veel ervaring heeft opgedaan in de horeca, kijkt ze met een nauwkeurige blik naar het vak. Persoonlijk vind ik het erg leuk dat je mee kunt kijken in de open keuken, zodat je zelf kunt zien en een extra bevestiging krijgt dat alles vers is en dat het met de hand wordt gemaakt. In de rauwe en industriële bakkerij staat de vitrine centraal met al haar lekkernijen centraal en er wordt dan ook heel veel afgehaald. Over de tijd heen steeg echter ook de vraag om in de bakkerij zelf iets lekkers te kunnen eten, dus inmiddels staan er ook tafeltjes.
 
 
Ik voel mezelf weer als een kind in een snoepwinkel, zodra ik al die heerlijke zoetigheden om me heen zie. Eigenlijk kan ik niet eens kiezen tussen al dat lekkers, dus ik ben blij dat we van verschillende taarten wat mogen proeven. Mijn favoriet is de cheesecake met witte chocolade en cassis. Een cheesecake kan best machtig zijn, maar de bessen in deze taart zorgen voor een frisse toevoeging en de bodem is heerlijk krokant. Wanneer je een echte chocoholic bent, kan het niet anders dan dat je op slag verliefd bent na het proeven van de chocoladetaart: je proeft dat de binnenkant nog een beetje”fudgey” is en dat maakt deze taart zo goed. Een aanrader om bij al dit zoet te drinken is een Charitea. Dit is een ice tea met weinig suiker en daarnaast is de thee ook nog eens lekker fris. Ik ging voor de smaak Green waarbiologische groene thee met gember in zit.
 
 
Aan de producten van Urban Bakery proef je meteen dat ze ontzettend vers zijn en dat het ambachtelijk wordt gemaakt en ik denk dat dit ervoor heeft gezorgd dat ze zo hard zijn gegroeid (zonder reclame te maken). Het is natuurlijk niet voor niets dat je overal in Rotterdam kunt genieten van hun lekkernijen: zo leveren ze veel aan horecagelegenheden als Holy-Smoke, Rotown en Museum Boijmans van Beuningen. Mensen die iets proeven van de Urban Bakery kunnen namelijk niet om de kwaliteit heen. Hierdoor zijn de klanten dit verder gaan vertellen en kwamen er vragen of ze Urban Bakery wilde uitbreiden. Daarom is er een tweede winkel geopend dichter bij het centrum.
 
 
Interessant is het om te zien hoe verschillend de afname is in deze twee winkels: waar in Noord de dadels en chocolade harder over de toonbank gaan, is er in het centrum weer meer vraag voor de luxe cheesecake en healthy producten. Daarnaast speelt Urban Bakery dus ook in op de trend van gezonde voeding door onder andere oatmeal cookies, pumpkin spice granola en dadelbars aan te bieden.
 
Mij ga je in ieder geval vaker zien bij Urban Bakery om even bij te kletsen met een vriendin of om wat lekkers mee te nemen om uit te kunnen delen: rond deze tijd van het jaar kun je hier namelijk ook terecht voor een chocoladeletter of om de gevulde stollen te halen.

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Eten & drinken

Desembroden bakken bij Jeroen Bakt Brood

Jeroen Bakt Brood

Kale yeah

Hoeve Biesland

Gevulde pompoen met quinoa en aardappel

Streekproducten

Gepocheerde eitjes met asperges

Breng de winterse geuren mee naar binnen!

Honey Highway

Op Hodenpijl

De Smulhoeve

Lunchcafé de Smulhoeve