Alles in Balanzs ~ een week lang yoga

Alles in Balanzs ~ een week lang yoga

Mijn volgende sportieve opdracht staat voor de deur: een week lang yogalessen volgen bij Balanzs. Balansz is een yogastudio met zowel een vestiging in Rotterdam als twee in Den Haag. Voor deze challenge hoef ik dus niet ver de deur uit: we blijven lekker dichtbij huis.

De yogini in mij

Er zijn een aantal dingen goed om te weten, voordat ik mijn yoga-ervaring deel. Ik heb namelijk al enige ervaring in yoga. In de afgelopen vier jaar ben ik verschillende keren met lessen begonnen en weer gestopt, weer begonnen en gestopt... Je snapt het. Dit komt voort uit mijn haat-liefdeverhouding met yoga. Mijn innerlijke onrust en gebrekkige mobiliteit, botst met de kalmte en flexibiliteit van yoga. Toch blijf ik het proberen, want mijn hoop dat ik ooit een kalme yogi word is groot. Ik wil het, ik wil het, ik wil het! 

Inmiddels ben ik erachter dat Yin yoga mijn favoriete vorm is. Hierbij houd je voor een langere periode eenzelfde houding vast, is er ruimte om je ademhaling te oefenen en te mediteren. Nieuw in yoga of al afgehaakt na een keer proberen? Probeer zoveel mogelijk verschillende vormen uit! Misschien zit er toch iets voor je bij.

All-you-can-yoga

Wanneer je graag wilt kijken óf yoga en welke vorm van yoga iets voor jou is, ben je bij Balanzs aan het juiste adres. Balanzs biedt veel verschillende soorten lessen aan, verspreid over de hele dag. Ideaal dus of je nu een ochtend-, middag- of avondmens bent. Nu werk ik zelf niet echt in de buurt, waardoor ik wat minder van de vrijheid kan genieten en aangewezen ben op de avonden en het weekend. Prima!

Ik ga deze week voor een warme Yin Yoga-, Hot yoga-, en warme Yin/Yang yogales. Het mag geen geheim zijn dat ik van warm en hot houd! Als koukleum maak je mij erg gelukkig met warmte. Daar komt nog eens bij kijken dat ik het gevoel heb dat ik dan een stuk leniger ben. Iets met spieren die beter warm worden denk ik :P

"Je bent geen echte yogi 'in the making' zonder eigen matje

Wanneer je bij Balanzs binnenkomt staat de yogadocent achter een balie iedereen op te wachten. Zij heet mij welkom en legt uit dat het de bedoeling is je schoenen uit te doen voordat je via de trap naar beneden loopt. De kleedkamers, wc's en douches bevinden zich een verdieping lager. Daar zijn ook de kluisjes (free of charge), waar je al je spullen in kwijt kunt. Ook geeft ze mij de mogelijkheid om een matje te lenen. De eerste keer is dit gratis, vanaf de tweede keer betaal je daar 1,- per keer voor. Trots laat ik mijn yogamatje zien. Je bent tenslotte geen echte yogi 'in the making' zonder eigen matje. Ik ben blij dat ik mijn matje eens kan gebruiken. Na de uitgebreide uitleg, is mij alles duidelijk en vind ik een plekje in de zaal. Laat maar komen!

Leven in het moment

Naar mijn ervaring worden alle lessen zonder meer, door kundige yogadocenten gegeven. Allemaal op een eigen wijze helpen zij jou tijdens de yogales bewust te worden van het leven in dat moment. Het huidige moment, waarbij je de tijd hebt genomen om met jezelf in contact te komen, je lichaam bewust te voelen en je gedachten tot rust te laten komen. Er is één yogadocent die de houdingen niet van tevoren introduceert en demonstreert. Doordat ik yoga nog niet zó goed beoefen, ben ik genoodzaakt bij anderen af te kijken. Eigenlijk wil ik natuurlijk dat zij het voordoet. Ben ik nu veeleisend? Gelukkig lijkt verder bijna iedereen het te begrijpen, want dat maakt het afkijken ook een stuk gemakkelijker ;)

Yoga voor iedereen

Wil je met yoga beginnen of beoefen je het al fanatiek? In beide gevallen kun je goed bij Balansz terecht. Er hangt een kalme en ontspannen sfeer, je wordt goed geholpen en je kunt alles uitvoeren op je eigen tempo. Door het ruime scala aan aanbod aan lessen, massage en workshops is er voor ieder wat wils, dus neem zeker eens een kijkje op de website! Wil je yoga beoefenen, maar heb je er eigenlijk geen geld voor? Dan kun je na een gratis try-out pas voor zeven dagen ook een karma yogi worden. Voor elke 75 minuten aan serviceverlening, mag je één yogales gratis volgen. Fair deal toch? Ik ben in ieder geval fan! Eens kijken hoe lang ik mijn liefde voor yoga deze keer vasthoud.

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
 • Balanz~s yoga

  Balanzs Rotterdam

  Mariniersweg 151
  3011 NK Rotterdam
  +31 (10) 30 72 759
   
  Balanzs Den Haag
  Veenkade 22
  2513 EG Den Haag
  +31 (70) 34 56 033
   
  Balanzs Den Haag
  Laan van Meerdervoort 96c
  2517 AR Den Haag
  +31 (70) 34 56 033
   
   
Sport & avontuur

Top 5 tips voor de zomervakantie!

Dreams skate- en surfschool & shop
Sport & avontuur
Workshops

Hardlopen in het wild

De Broekpolder