8 x support your green locals

8 x support your green locals

Premier Rutte roept Nederlanders op om ook boodschappen te doen bij kleinere winkels in de buurt of in de stad. Wij zijn het hier helemaal mee eens en willen er nog iets aan toevoegen: koop bij groene lokale ondernemers. Zo steunen we zowel de lokale ondernemers als het milieu. Win-win dus! Wij hebben een lijstje samengesteld met acht manieren om groene, lokale ondernemers te steunen. 

1. Kerststol van de bakkerswerkplaats bij Buytenhof

Zorgboerderij De Buytenhof verkoopt speciaal voor kerst kerststollen van de sociale Bakkerswerkplaats uit Katendrecht. Bij de Bakkerswerkplaats kunnen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in een zinvolle omgeving het bakkersambacht leren. Bestel je stol t/m 18 december per e-mail boerderijwinkel@debuytenhof.nl. De stol(len) zijn af te halen bij De Buytenhof

2. Kerstdiner van Op Hodenpijl

Tijdens de feestdagen bereiden de chefs van op Hodenpijl met liefde een kerstproeverij voor thuis, bestaande uit een selectie van hoogtepunten uit de keuken van Op Hodenpijl. Denk aan een feestelijke kerstproeverij, bereidt met biologische en lokale producten. Bestellen kan t/m 23 december. Je haalt de proeverij op van 24 t/m 27 december tussen 10.00 uur en 13.00 uur bij Op Hodenpijl in Schpluiden.
Bestellen kan t/m 23 december 12.00 uur. 

3. Boerenboodschappen bij Rotterdamse Oogst

De Rotterdamse Oogstmarkt is een wekelijkse boerenmarkt. Dé plek voor superverse en smaakvolle producten, voor een eerlijke prijs en rechtstreeks van de makers. 
Komende zaterdag 19 én woensdag 23 december staat de oogstmarkt in het teken van de feestdagen en kun je je kerstboodschappen doen van 10 tot 17 uur op het Noordplein. 

4. Bestel je kerstboodschappen bij Hoeve Biesland! 

Hoeve Biesland is een biodynamische boerderij vlakbij Delft. Hun dieren grazen in nabijgelegen natuurgebieden en hebben een goed leven. Het vlees van de Fleckvieh koeien en lammeren wordt verwerkt in eigen slagerij en ook het brood & banket komt van hun eigen bakkerij op het erf. Seizoensgroenten en kruiden worden geteeld in eigen tuin en door collega tuinders uit de omgeving. Dit levert een fantastische boerderijwinkel op met groot aanbod, echt een aanrader voor je kerstboodschappen. Je kunt ervoor kiezen om je kerstboodschappen op te halen op de boerderij of te laten bezorgen (€5,00 per adres).

5. Lokale producten via Rechtstreex

Verse, seizoensgebonden boodschappen doen direct bij boeren en makers uit je eigen regio. Met Rechtstreex wordt dat mogelijk. Je bestelt online of neemt een abonnement en geniet van het beste wat de regio te bieden heeft. Zo weet je weer waar je eten vandaan komt en steun je boeren. 
 

6. Groentepakket van Lekkernassûh Den Haag

Lekkernassûh zet zich in voor een eerlijk en lokaal voedselsysteem in en rondom Den Haag. Bij de wekelijkse versmarkt in De Gymzaal aan de Witte de Withstraat en op andere locaties komen gemiddeld 200 mensen een groentepakket halen. Het standaard pakket bevat ten minste 7 verschillende verse groenten.
Bestel je pakket via de website van Lekkernassûh
 

7. Kerstpakketten van Boerderij 't Geertje

Van oudsher gaf de boer zijn knecht een boerenkaasje, een stuk worst en een flesje wijn mee voor de kerstdagen. Zo zijn de kerstpakketten ontstaan. Deze traditie zet boerderij ’t Geertje voort door het maken van kerstpakketten met hun biologische- streek- en natuurproducten uit Zoeterwoude.
Meer informatie via de website van 't Geertje 

8. Kerstdinerfietsen in Midden-Delfland

Fietsen voor m'n eten heeft in samenwerking met PUUUR Midden-Delfland een 'kerstdinerfietsroute' ontwikkeld. Op de Facebookpagina van deze beweging is een heuse verkiezing gehouden en het winnende kerstmenu is vertaald in een fietsroute. Door te gaan Kerstdinerfietsen steun je de lokale kleine winkeliers en stalletjes in Westland en/of Midden-Delfland, ben je in beweging voor je verse eten uit de buurt en voorkom je parkeerproblemen tijdens de kerstdrukte. Bekijk de route hier
Meer informatie via de website van Puuur Midden-Delfland.
 
 

Heb je aanvullingen op dit lijstje? Laat het ons weten via Instagram

 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden