7 X kinderboerderijen in de Hof van Delfland

7 X kinderboerderijen in de Hof van Delfland

Ja hoor, wat zijn we blij met de coronaversoepelingen! Ook op de kinderboerderijen heeft dit zijn effect. Niet dat het leven hier stilstond overigens. Corona of geen corona: de geboorte van biggetjes, lammetjes en geitjes gaat natuurlijk gewoon door. Dierenfoto’s op facebook kijken is leuk, maar haalt het niet bij een niet-virtuele aai over de bol. Samen met mijn dochter Hasse ga ik op pad en zet de leukste kinderboerderijen in Hof van Delfland op een rijtje. 

1. Stadsboerderij BuytenDelft – Delft


Tegen het Delftse Hout aan zit  Stadsboerderij BuytenDelft met een ruim opgezette kinderboerderij en waterspeeltuin. Naast aaibare geitjes en lieve varkentjes scoort de sjoelbak goed bij Hasse. Voor een paar euro heb je ook toegang tot de naastgelegen waterspeeltuin, echt een must met lekker weer. 
 

TIP: Sommige kinderboerderijen hebben nog beperkte openingstijden of je moet ervoor reserveren. Iedere kinderboerderij heeft een facebookpagina met up to date informatie. 

2. Belevenisboerderij Schieveen – Schieveen


Qua dieren is de Belevenisboerderij Schieveen iets beperkter, maar dit wordt weer goedgemaakt door het hooifort in de schuur. De interesse voor de geiten vervalt snel als Hasse eenmaal de hooibalen met kruipdoor-sluipdoorgangen spot. Buiten is een fijn terras met, ook hier, een waterspeeltuin. Hou je niet van vieze modderkinderen, dan is dit niet je stek, want schoon blijven is hier schier onmogelijk. 
 

 

3. Kinderboerderij De Blijde Wei – Rotterdam (Ommoord)


Naast de Rotte ligt Kinderboerderij De Blijde Wei. Voor wat grotere beesten moet je op deze kinderboerderij zijn, waar koeien en paarden rondlopen in een ruime wei. Bijen, bloementuin, speeltuin en terras maken dit een mooi groen plekje aan de rand van de stad. 
 
 
TIP: Abonneer je op de facebookpagina van de kinderboerderij in je buurt. De meesten zijn erg actief en posten geboortes van jonge dieren zodat je op kraamvisite kan. 
 

4. Kinderboerderij Tanthof – Delft-Zuid


Tegen het Midden-Delfland aan ligt Kinderboerderij Tanthof. Een kinderboerderij zoals je die kent van vroeger: geitjes, konijnen, pony's en een ezel. Lekker kneuterig met een fijn terras waar je ijsjes en tosti’s kan bestellen. De vriezer van de kinderboerderij heeft het begeven en tosti’s gaan weg voor de helft van de prijs. We laten het ons dus lekker smaken. Ook deze kinderboerderij is gelinkt aan een waterspeeltuin met blote voetenpad en speeltuin. Een superleuke plek die je net even moet weten. Ik zie een nieuwe blog aankomen over water- en natuurspeeltuinen….Wordt vervolgd. 
 
 

5. Stadsboerderij de Balijhoeve – Zoetermeer


Aan de rand van Zoetermeer vind je Stadsboerderij De Balijhoeve. Hasse en ik waren hier vorig najaar toen we een blog schreven over het naastgelegen speelbos de Balij. Deze plek biedt je alles wat je kinderboerderijhart begeert: grootvee, kleinvee, educatie en een speeltuin. Ga er nu heen om de jongste koeien-aanwinst te bewonderen: dubbele witrikkalf Sophietje. 
 

TIP: Neem een handje kleingeld mee. Vaak kun je een zakje voer kopen om aan de dieren te geven. Plus lekker voor een bakkie koffie en een ijsje. 

6. Stadsboerderij Op den Dijk – Wateringen


Omdat deze boerderij dicht bij ons huis ligt, is Stadsboerderij Op den Dijk onze local favorite. Gevestigd in een 500-jaar oude boerderij met moestuin en bijentuin is het een groene idylle aan de rand van Den Haag. Cavia’s kammen was een tijdlang hier Hasse’s favoriete activiteit. Maar je kan er ook lekker de tuin rondscheuren met een van de vele karretjes. Behalve kleine knagers hebben ze melkvee en een zuivelruimte waar ze zelf zuivelen. 
 

 

7. Kinderboerderij ’t Hoefblad – Schiedam


Midden in het Prinses Beatrixpark ligt kinderboerderij ’t Hoefblad. Langharige konijnen, zwarte schapen en flapoorgeiten is slechts een greep uit de dierenschare. Leuk om te combineren met een bezoek aan de naastgelegen heemtuin en speeltuin Fort Drakensteijn
 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Familie & kids
Familie & kids
Ontspanning
Sport & avontuur

Nazomerdag bij Strandtent De Pit

Strandtent De Pit
Westlands Museum
Familie & kids
Kunst & cultuur
Streekproducten

Breng de winterse geuren mee naar binnen!