6 x Onderweg naar water

6 x Onderweg naar water

Water leeft en water geeft! Water heeft de ligging en opzet van onze dorpen en steden bepaald en vormt de grondslag van ons landschap.

Waterrecreatie en het gebruik van vaarwegen, oevers en de prachtige kust maakt ons gebied heel aantrekkelijk. Het is ook een perfecte manier om lekker buiten te zijn. Er is hier zo veel mogelijk, je kiest wat het beste bij jou past: varen, zwemmen, (kite)surfen. Of misschien juist langs het water: fietsen, wandelen of met de verrekijker vogels spotten. Hoog tijd voor 6 x Best of Hof van Delfland - onderweg naar water!

1. Genieten op de Rottemeren

"Ach, wat is het toch prachtig in de natuur. Dichtbij Rotterdam vind je de Rottemeren en het is niet alleen fijn om daar omheen te fietsen, maar ook om vanuit het water het land te bekijken!

Zo kom je ineens op plekken waar je met de fiets niet kunt komen. Je gaat naar Botenverhuur van Vliet, waar je verschillende boten kunt huren: motorbootjes, zeilboten, roeiboten, kajaks en waterfietsen. Oftewel, er is voor ieder wat wils, mits je van water houdt natuurlijk." Lees hier verder.

2. Zomerse zonsondergang aan zee

"De grote steden van Zuid Holland hebben één ding gemeen: een prachtige kustlijn met uitgestrekte duinen en mooie stranden.

Dit prijswinnende gebied heeft de naam Nationaal Park Hollandse Duinen. Of je nou voor Hoek van Holland, Kijkduin of Scheveningen kiest, een van de beste plekken voor een moment na je werk is aan het strand natuurlijk!" Lees hier verder.

3. Strandvonsten en Kitesurfles bij het bijzondere ecosysteem van de Zandmotor

"De zandmotor is een unieke plek. Het is een kunstmatig schiereiland aangelegd in 2011 voor de kust van Ter Heijde en Kijkduin. Deze opgespoten zandplaat zal op een natuurlijke en duurzame manier het zand verspreiden langs de Zuid-Hollandse kust.

Dit zorgt voor een dynamisch gebied met kansen voor zowel recreanten als de natuur. En deze kansen wilde wij natuurlijk maar al te graag zelf ervaren." Lees hier veder.

4. Vlieten Fietsroute 

""Op deze natuurrijke fietsroute zie je de historische binnenstad van Maassluis, fiets je langs de koeien op weg naar de Broekpolder en steek je het water over met het veerpontje de Kwakel. Daarna vervolgt de fietstocht weer in het bijzondere en grote natuur- en recreatiegebied Broekpolder.

"Het gebied is ontzettend gevarieerd; van polder, grote plassen waar veel watervogels leven tot jong bos. Ook dieren zijn er te vinden: Schotse Hooglanders lopen er rond en geregeld begrazen schapen het gebied." Lees hier verder.

5. 4 Redenen om de Rotte te herontdekken

"Elke Rotterdammer zal de Rotte wel kennen. Dit mooie watert loopt bij Hillegersberg en de Kralingse Plas de stad uit. De rivier biedt prachtige vergezichten, aangrenzende natuurgebieden en talrijke leuke plekken om te proosten in de zon. Toch is de Rotte nog altijd een vergeten parel, zeker voor mensen buiten Rotterdam!
 
Sinds kort is er een nieuwe website online www.ookditisderotte.nl Hier kwam ik zoveel mooie activiteiten tegen dat het duidelijk werd dat ik de Rotte (als echte Rotterdammer) een beetje te weinig aandacht had gegeven. Tijd om hier verandering in te brengen! Ik stofte mijn racefiets af, pakte mijn camera en ging op onderzoek uit met een goede vriendin."
 
 

6. Wintervogels kijken rond de Ackerdijkse Plassen

"Nadat we allemaal aanwezig zijn, lopen we een stukje de Ackerdijke plassen op en wordt het natuurgebied pas echt geïntroduceerd.

Het is leuk om te zien hoe goed iedereen voorbereid is op de wandeling: koubestendige schoenen of kaplaarzen zijn aangetrokken en vrijwel iedereen loopt met een verrekijker om zijn of haar nek. Ook hebben mensen boekjes meegenomen over vogels, zodat het gespotte dier direct opgezocht kan worden." Lees hier verder.

Alle artikelen zijn hier terug te vinden!

 

 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden