5 x weer of geen weer: richting het strand!

5 x weer of geen weer: richting het strand!

Nationaal Park Hollandse Duinen is het brede Zuid-Hollandse kustgebied van Hoek van Holland tot Hillegom. Het is een uniek landschap dat ruim 5000 jaar geleden is ontstaan door de stijging van de zeespiegel. Het park bestaat uit zee, strand en duinen. Lekker dichtbij dus en weer of geen weer: ideaal om een dag uit te waaien in eigen land!

Eind 2016 koos het Nederlandse publiek Hollandse Duinen als een van de mooiste natuurgebieden van Nederland. En terecht! Het landschap is divers en uniek door de nabijheid van de zee, de dorpen en steden, de waardevolle natuur in en rond de duinen en de rijke cultuur en historie. Wij zetten de vijf leukste activiteiten op een rijtje!

 

1. Bezoekerscentrum de Tapuit 

Meijendel is het onderdeel van Nationaal Park Hollandse Duinen in Wassenaar. Hier kun je heerlijk fietsen en urenlang wandelen. De Tapuit, het bezoekerscentrum van Dunea, is hét vertrekpunt voor je bezoek aan Meijendel. In het interactieve bezoekerscentrum is van alles te beleven. Je kunt hier terecht voor wandel- en fietsroutes. Haal hier ook een van de drie themaroutes voor de Duinencampus. Langs deze routes zijn allerlei opdrachten, vragen en duingeheimen verstopt. Naast De Tapuit zit een waterspeelplaats voor jonge kinderen. Lekker kliederen met water en zelf voelen hoe nat het water is! 

2. Appeltaart bij Boerderij Meyendel

Boerderij Meyendel is een uniek gelegen restaurant midden in Meijendel en op 30 minuten wandelen van het Wassenaarse strand. Het restaurant heeft zitplaatsen binnen, warm bij de open haard en een heerlijk terras met prachtig uitzicht over het de duinen. Ze zijn dagelijks geopend voor een kop koffie met appelgebak, pannenkoeken of lunchlunch. Perfect te combineren met een excursie, wandeling door de duinen of een actief kinderpartijtje in het ‘Monkeybos’ of de waterspeelplaats naast bezoekerscentrum De Tapuit.
 

Foto: Marlissa Hilkmann


3. Het Monkeybos

Avontuurlijk klimmen en klauteren in het bos. Boshutten bouwen, in bomen klimmen, van de kabelbaan, op de uitkijktoren, lopen door hele grote waterleidingbuizen en nog veel meer! Het Monkeybos is dé plek voor kinderen met een hoog energielevel. Kinderen kunnen hier letterlijk en figuurlijk de natuur beleven. 
 

4. Surfen in Scheveningen

 
Surfen in Nederland, kan dat? Zeker! Golfsurfen is populairder dan ooit en Scheveningen heeft zelfs de bijnaam Surf City. Aan de noordkant van Scheveningen haven zitten alle surfscholen en shops. Bij Hart Beach of surfles.nl kun je terecht voor surfles en verhuur van surfspullen. Ook de Noordzee surfschool is een aanrader, de surfschool zit bij Beachclub Titus te Kijkduin en bij strandpaviljoen de Zuid te Scheveningen. Op het Zuiderstrand van Scheveningen zijn elke woensdagmiddag om 15:00 uur instuif lessen voor kids. Ze geven ook lessen aan volwassenen en wij probeerde er een uit. Lees de blog hier.
 
 

5. Ouderwets klootschieten in Hollands Duin

 
Zoek je eens wat anders voor je familieweekend, bedrijfsuitje of vrijgezellendag? Kom dan klootschieten in het prachtige duingebied van Noordwijk. Staatsbosbeheer en Have Fun Events laten je kennis maken met dit eeuwenoude Hollandse gezelschapsspel. Werp de kloot, een speciale bal, in zo weinig mogelijk worpen het parcours af. Opperkloten van Have fun Events begeleiden de teams. Valsspelen is er dan ook niet bij! Tussendoor krijg je een hapje en een drankje. Met vragen over het duingebied kun je bonuspunten winnen. Een gezellig en sportief dagje buiten. Meer informatie via Natuurmonumenten.

 

Extra tip voor na coronatijd: Meelopen met de schaapsherder in Meijendel

Loop mee met de fotogenieke schaapskudde, die drie dagen per week door Meijendel struint om te grazen. De kudde is van duinwaterbedrijf Dunea en wordt gescheperd door drie verschillende herders, die om de beurt de kudde op pad nemen. Vanwege corona zijn de wandelingen voorlopig uitgesteld, dus hou de website van Dunea in de gaten voor updates. 
 
 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden