5 X Stedelijk groen in de buurt

5 X Stedelijk groen in de buurt

Groen = Leven! Vele onderzoeken hebben aangetoond dat een groene omgeving de leefkwaliteit verhoogt. Patiënten genezen er sneller, werknemers van bedrijven functioneren er beter en men is er minder eenzaam omdat je elkaar makkelijker kan ontmoeten.

Bovendien is het goed voor het milieu; bijvoorbeeld in de strijd tegen fijnstof en de koeling van de stad in de zomer. 
 
"Buurtgroen op een afstand van 0 tot 300 meter van de woning is misschien nog wel het belangrijkst voor de bewoners van een stad" - Nederlands Instituut voor Onderzoek van de Gezondheidszorg. 
 
In de metropoolregio Rotterdam-Den Haag is gelukkig ook veel stedelijk groen te vinden, denk aan; stadsparken, Landhuizen, verborgen tuinen, volkstuinen en dakparken. Hoog tijd voor 5 X Stedelijk groen in de buurt!
 
 
 

Nr.1 Een rondje Landgoed Ockenburgh

"Den Haag heeft veel te bieden, ook op het gebied van flora en fauna. Zo kun je een prachtige wandelroute afleggen rondom landgoed Ockenburgh, waar misschien meer te beleven valt dan je van tevoren had gedacht! Deze wandeling begint bij stads- en zorgboerderij Pluk!, waar groenten en fruit worden geteeld. Ook kun je hier elke woensdag bessen plukken in de pluktuin." Lees hier verder.

Nr.2 Een oase van rust hartje Rotterdam Historische tuin Schoonoord

"De historische tuin Schoonoord is groot genoeg en biedt voor zowel jong als oud de mogelijkheid om je prima te vermaken. Voor bezoekers die interesse hebben in de historie hangt er midden in de tuin een informatiezuil. Hier wordt de historie van de tuin in het kort omschreven. Voor de kids hebben ze leuke natuurspeurtochten. Deze kun je van tevoren even downloaden op de site en zijn zeker de moeite waard." Lees hier verder.

Nr.3 Inspirerende wildplukwandeling Landgoed Clingendael

"We beginnen deze wandeling bij de ingang van landgoed Clingendael aan de Wassenaarseweg. Deze naam verwijst naar het dal tussen de duinen en al eeuwenlang wordt het landgoed Clingendael genoemd. Het is een enorm groot bos met imposante boomgroepen en er is een Japanse tuin waar in de herfst de prachtige kleuren van veraf al te zien zijn." Lees hier verder en volg Bosbaas Edwin hier om op de hoogte te blijven van de wandelingen!

Nr.4 Bijzondere tuin Arboretum-Heempark Delft

"Je begint je avontuur en de verwondering op de Korftlaan in Delft, waar de ingang van de tuin is. Al snel wordt duidelijk dat dit geen gewoon bos is - bij alle soorten bomen staan kaartjes met informatie over de desbetreffende boom. De diversiteit aan groen is dan ook groot: de struiken, planten en bomen worden al dan niet systematisch gegroepeerd. Het is voor het park van groot belang dat de variëteit behouden wordt." Lees hier verder.

Nr.5 Picknicken Heemtuin bij Pluk

"PLUK! heeft zelf ook aan alles gedacht. Naast een prachtige permacultuur tuin, een kinderboerderij, een bio winkel en een super knusse horecagelegenheid is er ook de Heemtuin. De Heemtuin is een vier hectare groot paradijs met kleine bruggetjes, hoog gras en wilde bloemen. De perfecte plek voor een picknick en ook nog eens privé!" Lees hier verder.

Dit artikel is samengesteld met tips uit ons archief 'Op Pad Gaan' Bekijk alle artikelen hier

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden