4 Redenen om de Rotte te (her) ontdekken!

4 Redenen om de Rotte te (her) ontdekken!

Elke Rotterdammer zal de Rotte wel kennen. Dit mooie watert loopt bij Hillegersberg en de Kralingse Plas de stad uit. De rivier biedt prachtige vergezichten, aangrenzende natuurgebieden en talrijke leuke plekken om te proosten in de zon. Toch is de Rotte nog altijd een vergeten parel, zeker voor mensen buiten Rotterdam!

Sinds kort is er een nieuwe website online www.ookditisderotte.nl Hier kwam ik zoveel mooie activiteiten tegen dat het duidelijk werd dat ik de Rotte (als echte Rotterdammer) een beetje te weinig aandacht had gegeven. Tijd om hier verandering in te brengen! Ik stofte mijn racefiets af, pakte mijn camera en ging op onderzoek uit met een goede vriendin.

1. De Rotte is dé perfecte “vluchtstrook” de stad uit

Rotterdam wordt steeds drukker en daarom wordt de Rotte steeds belangrijker. We hebben allemaal rust en ruimte nodig en de stad kan gemakkelijk een opgesloten gevoel geven als je niet af en toe een luchtje schept. Met de Rotte ben je binnen 15 minuten vanaf het centrum de drukte van de stad uit. De Rotte is nog het beste met de fiets te bereiken: auto, trein of tram zijn allemaal niet nodig. De Rotte is dus de groene ‘vluchtstrook’ van Rotterdam; die altijd voor iedereen openstaat.

2. Beste fietsroutes vanuit Rotterdam

De beste fietsroutes uit de stad vind je langs de Rotte. Het is dan ook niet voor niets erg populair bij wielrenners. Het wegdek is glad en er is een rijkdom aan uitzichten om te ontdekken terwijl je met hoge snelheid over de groene natuuroevers racet. De Rotte loopt door, maar ook langs de stad en is hierdoor erg geschikt voor een fietstocht na het werk; om de zonsondergang te zien of om een terrasje onderweg te pakken.

3. Broedplaats voor watersport

De Rotte is echt onmisbaar voor liefhebbers van watersport. Of je je nou fanatiek wil aansluiten bij een roeivereniging of een keertje romantisch wilt dobberen in een roeiboot met een fles wijn, dit kan allemaal op de Rotte! De mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos; kajakken, zeilen, fluisterbootje huren of suppen en nog veel meer!  

4. Prachtig natuur en een rust moment.

Aan de rotte vind je ook uitstekende horeca zaakjes en leuke dingen te doen maar zelf vind ik de kracht van de Rotte de overgang van stad naar natuur. Niets is beter dan op een zonnige dag aan de stad te ontsnappen na je werk. Vanaf de Rotte kun je letterlijk terugkijken op hoe de stad voor je ligt; dit biedt rust en perspectief. Met zoveel aangrenzende natuurgebieden en wateren kun je eindeloos dolen zonder echt de weg kwijt te raken. En als je ver genoeg bent gegaan kun je weer omdraaien en richting huis trekken, terwijl de zon ondergaat achter de windmolens van Hillegersberg. Het stadse leven wordt immers elke keer weer leuker, als je weet dat je ook af en toe kunt ontsnappen als je dat nodig hebt.

 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden