Winterse pompoensoep met twist

Winterse pompoensoep met twist

We kunnen het helaas niet meer ontkennen: de winter is zomaar ineens beste vrienden geworden met de herfst. Dat betekent dat het weer tijd is voor grote warme winterjassen, warme chocomelk en natuurlijk de oude vertrouwde pompoensoep! Toen de weergoden ons verblijdden met een koude herfstdag kregen we instant zin in een warme herfstige pompoensoep. 

Toevallig waren we in Rotterdam-West, dus een mooie gelegenheid om even langs te gaan bij Stadsboerderij Uit Je Eigen Stad. Hé, als je dan toch boodschappen moet doen, dan kun je beter voor lekker, lokaal geteelde groentes gaan. Deze stadsboerderij staat net buiten het centrum en heeft een uitgestrekte akker met kassen vol met kruiden, knolgewassen, verschillende slasoorten en er is zelfs een kippenhouderij. Deze is niet alleen voor verse eitjes, maar ook leuk om met de kleintjes naar kippetjes te kijken ;) Daarnaast hebben ze elke zaterdag een kleine stadsmarkt, waar ze niet alleen hun eigen geteelde groente en fruit verkopen, maar je ook brood van de Bakkerswerkplaats, biologisch sap van De Buytenhof en zelfs koekjes voor bij de koffie van zorgbakkerij Het blauwe Hek kunt kopen.

Even terug naar de pompoen, want daar kwamen we eigenlijk voor. Pompoenen kun je eigenlijk het hele jaar door krijgen, maar uiteraard smaken ze op hun best in de herfst, wanneer ze geoogst worden. Uit je eigen stad heeft pompoenen in allerlei soorten en maten en ze hebben allemaal een eigen smaak. Wij gingen voor een zoete pompoen die zich goed leent voor een heerlijke soep. Heb je geen tijd om naar de stadsboerderij te gaan, dan is er nog steeds geen nood aan de man! Sinds kort hebben ze ook een locatie op Rotterdam Centraal Station, waar je terecht kunt voor je boodschappen, waaronder dus ook deze mooie pompoen!


Pompoensoep met een twist:

  • 1 Middelgrote pompoen van ongeveer 2kg

  • 2 kleine sjalotjes (in grove stukken gesneden)

  • 2 tenen knoflook (even pletten)

  • 2 theelepels zout

  • 2 theelepels zwarte peperkorrels

  • 1 1/2 theelepel korianderzaad

  • 1 theelepel komijnzaad

  • 2 kardemompitten

  • snufje chilivlokken

  • 250ml kokosmelk

  • Optioneel: verse koriander

1. Schil, ontpit en snijd de pompoen in kleine stukjes zodat ze snel garen.
2. Doe deze vervolgens in een grote pan en vul deze met water tot de pompoen net onder staat.
3. Voeg 
daarna het volgende toe: sjalotjes, knoflook, zout, peper, komijnzaad, korianderzaad, kardemompitten en chilivlokken. Zet de pan op het vuur en breng het aan de kook.
4. Draai 
vervolgens het vuur wat zachter en kook de pompoen totdat deze zacht is. Blend deze hierna met een staafmixer tot een mooie, smeuïge massa zonder stukjes en schenk het mengsel in kommetjes.
5. Maak het geheel af met een lepeltje kokosmelk. 

6. Eventueel kun je wat verse koriander toevoegen aan de soep.

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Eten & drinken

Runderstoof met een frisse twist!

De Groene Weg

Zeilvereniging De Bommeer

Watersportvereniging De Bommeer

Coppi Koffie; Tussen fiets en koffie.

Coppi Koffie
Familie & kids
Eten & drinken
Ontspanning
Sport & avontuur
Streekproducten

Melkweg naar de boer

Hoeve Ackerdijk
Eten & drinken
Ontspanning
Streekproducten

Een duurzame kerst: adopteer een kerstboom bij STEK de Stadstuinwinkel

Stek