Theehuis & Restaurant de Dames.

Theehuis & Restaurant de Dames.

Waar metro lijn C eindigt bij de Terp in Capelle aan den IJssel begint er een prachtig stuk natuur. Aan de Noordkant van de Hollandse IJssel ligt de Groenendijk. Deze dijk loopt vanaf Capelle helemaal naar Nieuwerkerk aan den IJssel om vervolgens samen te voegen met de 's Gravenweg. De Groenendijk omarmd het mooie natuurgebied Hitland. Aan het begin van de Groenendijk ligt het Theehuis & Restaurant de Dames.

Als je vanaf Capelle de Groenendijk volgt zie je al snel aan je rechterhand een klein haventje met woonboten en direct aan de overzijde van de dijk ligt Theehuis & Restaurant de Dames. De Dames staat op Leefgoed de Olifant. De naam klinkt wat vrouwelijk maar dat is het verre van. Het heeft een landelijke sfeer en een geweldig uitzicht! De picknicktafels en de grote BBQ nodigen uit voor een lekkere avond vlees, bier en vrienden! Naast het restaurant en theehuis hebben ze verschillende plekken waar recepties, vergaderingen of bruiloften kunnen worden gehouden.

De naam klinkt wat vrouwelijk maar dat is het verre van. Het heeft een landelijke sfeer en een geweldig uitzicht!

Wij kwamen voor een drankje omdat je aan de picknicktafels heerlijk in het zonnetje zit en we de avondzon over het platteland kunnen zien ondergaan. De charmante jonge dame van de bediening had ons overgehaald om mee toen doen met het onbeperkt BBQ arrangement. Hier was natuurlijk niet veel moeite voor nodig.... Zeker toen we de heerlijke stukken zalm én een gigantisch stuk tournedos op de BBQ zagen liggen. Bij de Dames gebruiken ze zo veel mogelijk van eigen land of streekproducten. Ze maken zelf smeersels, jam en zelfs Limoncello! Vooraf kregen we biologisch brood met smeersels. Daarna volgde de zalm, die was heerlijk gerookt met een crunchy zoutkorst. De zalm werd vergezeld door gamba's en mosselen. Deze waren in aluminiumfolie met een hoop knoflook gegaard op de BBQ.

Theehuis en Restaurant de Dames is echt een relaxte plek. 

Vervolgens kregen we nog een stukje zeebaars. Naast deze voorgerechten hadden ze verschillende salades, waaronder een heerlijke aardappelsalade. Ook was de chef groene asperges en mais aan het grillen. Ondertussen zaten we al aardig vol en moesten we nog beginnen aan het vlees! Het grote stuk tournedos werd in plakken gesneden en kort afgebrand voor je, heerlijk! Het vlees was super mals, vers en op smaak. Je kon ook nog kiezen voor satéspiesen en bij het BBQ arrangement zat ook nog een grand dessert. We moesten even bijkomen voordat we aan het grand dessert begonnen... Zulke hoeveelheden zijn we niet gewend!

We moesten even bijkomen voordat we aan het grand dessert begonnen... Zulke hoeveelheden zijn we niet gewend!

Binnen hebben ze een groot rek met allerlei soorten losse thee om uit te kiezen. Hier ben ik erg fan van dus ik koos voor een bijzondere thee die ik nog niet eerder op had. Een milky Oolong thee. Deze semi gefermenteerde thee heeft een wat romige smaak. De meningen verschillen of er melk gebruikt wordt tijdens de productie van de thee. Zo ver ik weet komt het door het soort blad, wat van nature een romige smaak afgeeft. Na mijn thee bevindingen kwam het grand dessert. En dat was grand! Ook dit was echt een heerlijk gerecht.

Theehuis en Restaurant de Dames is echt een relaxte plek. Zeker de moeite waard om eens langs te gaan. 30 juli en 13 augustus is er weer een BBQ arrangement. Hier kom ik zeker weer voor terug. Maar dan met groep hongerige vrienden!

 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Familie & kids

Ideale zondag: De Pluktuin van Uit je eigen stad!

De Pluktuin

Kidsproof je dag besteden bij Natuurtalent

Natuurtalent
Eten & drinken
Familie & kids
Ontspanning
Sport & avontuur
Familie & kids
Ontspanning
Sport & avontuur
Eten & drinken

Eens langs Bij ons in Delft

Bij ons in Delft

De Vlietenfietsroute: Maasland ontdekken met de OV-fiets

Pannenkoekboerderij 't Sonnetje

Thuis bij het Vreemde Vogel festival

Buitenhotel De Vreemde Vogel
Ontspanning

Agendapunt: Ontspanning

Parqiet
Familie & kids
Eten & drinken
Ontspanning
Eten & drinken
Familie & kids
Ontspanning
Eten & drinken
Ontspanning
Sport & avontuur
Streekproducten

Agendapunt: Ontspanning

Parqiet
Eten & drinken
Ontspanning
Streekproducten

Op vakantie bij de buren: B&B Rechthuis van Zouteveen

B&B Rechthuis van Zouteveen

World Food Day: Waar komt ons dagelijks eten vandaan?

Biologische Melkveehouderij Gravesteyn
Wandelen & fietsen

Ideale Zondag: Trailrunnen met Christel

Een steentje bijdragen

Duurzaam Den Haag

Overtraining: hoe voorkom je het?

Familie & kids
Ontspanning
Wandelen & fietsen