STRUINTOCHT EILAND VAN BRIENENOORD

STRUINTOCHT EILAND VAN BRIENENOORD

Groene oase middenin de stad

Wist je dat er nog echte wildernis bestaat in Rotterdam? Ga mee struinen op het Eiland van Brienenoord!

Het Eiland van Brienenoord is een groene oase middenin de stad. Het eiland is in de loop van de geschiedenis opgeslibd en uitgegroeid tot een begroeid eiland. De getijdenwerking vanuit zee is tot ver op de rivier merkbaar, ook bij het eiland. Dit is goed te zien aan de getijdengeul aan de oostkant van het eiland; Gedurende de dag verandert het beeld van een kleine, ondiepe geul tot een langzaam stromend, dieper water geflankeerd door een variatie aan wilgen. Veel wilgen houden van natte voeten wat het eiland tot een goede groeiplaats maakt.

Op ontdekkingstocht

Tijdens de excursie kunnen we ook kennis maken met een aantal vaste bewoners van het eiland. Een kleine kudde Schotse hooglanders is hier het grootste deel van het jaar te vinden. Alleen in de wintermaanden worden ze naar een ander natuurgebied verhuisd, omdat het eiland te klein is om in die periode de kudde van voldoende voedsel te voorzien. Het selectieve graasgedrag van de dieren zorgt voor meer openheid en variatie in de ruige begroeiing op het eiland.
 
De ontdekkingstocht gaat niet over aangelegde paadjes. Nee, we kiezen onze eigen route en zien wel waar we uitkomen! Trek kleding aan die tegen een stootje kan en vies mag worden. Een lange broek en hoge sokken beschermen je tegen scherpe dingen zoals doorns. Met laarzen kun je makkelijk door de modder en dichte schoenen beschermen je voeten.
 
Denk aan wandelschoenen, weerbestendige kleding en neem iets te drinken mee.

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden

Wanneer?

Zaterdag 12 augustus 10:00 uur – 12:00 uur

Waar?

Verzamelen bij de brug op het eiland

Parkeren kan op het Hoendiep of de Piet Smitkade

Denk aan: Wandelschoenen, weerbestendige kleding Deelname is gratis.

Aanmelden of via 06 3071 6198

Sport & avontuur
Familie & kids
Ontspanning
Sport & avontuur

Herfstige hertjes spotten – het Kralingse bos

Kralingse Bos

Kom met Iddo mee naar buiten en ervaar de kracht van de eerste zonnestralen

Hoeve Bouwlust
Sport & avontuur