Romige pasta met spruiten

Romige pasta met spruiten

Ondanks de aangename temperaturen van de afgelopen weken kunnen we het niet ontkennen: het is en blijft winter. Terwijl Yonca zich ontfermt over de pompoenen, ga ik nog even door met m’n monoloog over spruiten.

 
Jawel, ik ga nog even door want spruiten zijn tenslotte, net zoals pompoenen, groenten van het winterseizoen! Naast het feit dat ze heel gezond zijn, kun je ze nu nog bijna overal kopen, en meestal ook nog eens voor een klein prijsje. Gezond hoeft dus echt niet duur te zijn! Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij Zorgboederij de Buytenhof, ga eens langs bij de Weilandwinkel of Uit Je Eigen Stad. Hier vind je namelijk naast spruiten, ook talloze andere seizoensgroenten en -fruit.
 
 
De melk voor dit recept kun je in de biologische supermarkt kopen, maar nog leuker is het om even langs Hoeve bouwlust te rijden. Dit is een boerderij waar ze zelf de koeien nog melken, en die ligt vervolgens in hun eigen kleine winkel. Daarnaast hebben ze ook yoghurt en maken ze zomers ook hun eigen ijs van de melk. Enne, mocht je nou trek hebben in een kopje koffie, probeer dan zeker eens een cappuccino: ook voor dat kopje gebruiken ze namelijk gewoon melk van hun eigen koeien!
 
Bechamelsaus 3 personen:
  • 25 gram boter
  • 30 gram bloem
  • 300 ml melk
  • 1 theelepel grof gemalen zwarte peper
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 grote teen knoflook


Hoe maak je het?
1. Smelt de boter in een pannetje samen met de knoflook.
2. Als de boter gesmolten is, voeg 
dan de bloem toe. Roer het mengel goed door elkaar en laat het dan op een laag vuurtje garen.
3. Zodra de bloem de boter helemaal heeft opgenomen kun je de melk er bij doen. 
Belangrijk is dat je wel blijft roeren, want anders kan het aanbranden.
4. Wanneer je een 
mooie gladde saus hebt voeg je de peper toe en breng je het op smaak met zout. De saus is klaar als het de structuur heeft van een dunne yoghurt. Mocht je saus toch te dik zijn, voeg dan nog een klein beetje melk toe.

Pasta & Spruitjes 3 personen:
  • 800 gram volkoren pasta (al dente gekookt)
  • 1/2 kilo spruitjes (schoongemaakt en gehalveerd)
  • 2 tenen knoflook (fijngehakt)
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 100 gram Parmezaanse kaas (meer mag altijd ;))
  • paar blaadjes basilicum (voor garnering)
 
Hoe maak je het?
1. Kook de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking.
2. Verhit daarna in een grote pan wat water met een snufje zout. Als het water kookt voeg je de spruitjes toe. Kook deze 10 - 15 min totdat ze gaar zijn, maar ze wel nog steeds een lekkere crunch hebben.
3. Giet de 
spruiten daarna af en koel ze met koud water.
4. Verhit in een grote koekenpan (of wok) op hoog vuur wat olijfolie. Zodra de olie warm is voeg je de spruitjes toe. Roer ze goed door en laat ze dan 5 min doorbakken totdat ze een beetje een kleur hebben.
5. Voeg daarna de knoflook toe en laat het samen nog 3 min 
doorbakken.
6. Voeg daarna 2 flinke scheppen toe van je bechamelsaus en roer het even 
door. Als de saus warm is, doe je de spaghetti er bij. Roer het dan nog goed door, want je wilt natuurlijk dat alle spaghetti onder de saus zit!
7. Verdeel de maaltijd over de borden, en schaaf er dan nog wat parmezaan overheen met eventueel versnipperde basilicumblaadjes. Eet smakelijk!

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Eten & drinken
Eten & drinken
Ontspanning
Streekproducten

Hug The Tea

Hug The Tea

Dagje actief bij Outdoor Valley

Outdoor Valley

Eten bij Bertmans

Bertmans
Streekproducten

Rijst- linzensalade

Tip van bosbaas: Smakelijke rozenbottels

Westduinpark Den Haag