Overnachten in een authentieke sfeer

Overnachten in een authentieke sfeer

Toen een buurtgenoot een lunchroom opende en dolgelukkig zei: 'Je droom verwezenlijken voelt zó goed!', besloten Linda en Nico van der Weijde dit advies op te volgen en hun wens om voor zichzelf te beginnen gestalte te geven. Het tweetal startte een Bed & Breakfast in een oud-haringpakhuis in Vlaardingen. De geur is gelukkig verdwenen, maar een stuk authenticiteit is nog terug te vinden in het pand.

Hier komt een stukje geschiedenis terug

In de jaren vijftig huisde aan de Westhavenkade de Vlaardingse Parelindustrie. Die kookte glasparels in visschubben, zodat deze een parelmoerenglans kregen. Om dit stukje geschiedenis te laten terugkomen in hun B&B hebben Linda en Nico voor de naam De Glasparel gekozen. Terwijl Nico hard werkte aan het opknappen van het pand, zorgde Linda voor de aankleding. Via Facebook, Markplaats en collega's heeft zij de mooiste spulletjes weten te verzamelen.
 

Lampetkan

Wat zeker bijdraagt aan de authentieke sfeer is de kast van de opa van Linda's collega. Daarnaast is Linda ook erg in haar nopjes over de lampetkan, die naast de wastafel prijkt. “Vroeger was stromend water echt een luxe. De meeste mensen gebruikten een kom en een lampetkan. Dit prachtige object draagt bij aan de sfeer die wij willen neerzetten. De gasten hoeven zich echter geen zorgen te maken, zij mogen zich gewoon aan de wastafel wassen”, lacht Linda.
 

Naar de zin maken

Linda vindt het heerlijk om het mensen naar de zin te maken. De kamers netjes en schoon houden, een lekker ontbijtje serveren en desgewenst tips geven over de stad zijn allemaal onderdeel van het gastvrouwschap. “Daarnaast is het natuurlijk erg leuk dat je zoveel verschillende mensen tegenkomt. Pas geleden waren hier Amerikanen die de mooiste verhalen vertelden”.
 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Westhavenkade 47,
3131 AE Vlaardingen
tel: 06 29436438
 
Ontspanning
Natuurmonument de Rietputten
Ontspanning
Stadsboerderij de Wilgenhof
Kunst & cultuur
Workshops
Familie & kids
Ontspanning

Firma van Buiten

Firma van Buiten
Familie & kids
Ontspanning
Sport & avontuur
Overnachten

Op vakantie bij de buren: B&B Rechthuis van Zouteveen

B&B Rechthuis van Zouteveen

Top 5 tips voor de zomervakantie!

City Girls bij Hoeve Bouwlust

Hoeve Bouwlust