Lifehack: Slimme start voor jouw nieuwe jaar

Lifehack: Slimme start voor jouw nieuwe jaar

Misschien is het de champagne die ons massaal naar het hoofd stijgt. Misschien zijn het de extra kilootjes die december ons brengt. Maar over één ding zijn we het bijna allemaal eens: het nieuwe jaar is niet compleet zonder goede voornemens. Vanaf 1 januari zijn we allemaal van plan om het anders te doen, klaar voor de verbeterde versie van onszelf...Toch?!

Toch blijven onze goede voornemens vaak minder lang hangen dan het vuurwerk in de lucht. Hoog tijd om het te hebben over goede voornemens die we makkelijk kunnen integreren in ons toch al drukke bestaan! 

Hier simpele tips om jouw jaar zacht en goed te starten;

1. Zoek het dichtbij, groen & natuurlijk

#outsideisfree is een veel gebruikte hashtag op onze sociaal media en het is waar! Buiten zijn is gratis: lopen, fietsen, hardlopen, voetballen, hoelahoepen, bijpraten met een goede vriend of vriendin tijdens een wandeling, fietsen of varen - zelfs in de gure wintermaanden - is een shot van energie die je jezelf elke dag cadeau kan doen, daar kan de beste sportschool niet tegenop!

Je zou bijvoorbeeld kunnen wandelen door Midden-Delfland, Schotse Hooglanders kunnen spotten in De Broekpolder of de zeelucht opzoeken en gaan fietsen in Nationaal Park Hollands Duinen. Het maakt eigenlijk niet zo uit wat het is, zo lang het maar groen is. Twee uur per week natuur opzoeken heeft al een sterk stress verminderend effect en een positieve invloed op je gezondheid. 

2. Iets om naar uit te kijken

Januari kan een beetje deprimerend zijn, maar waarom? Misschien het gebrek aan licht? De ontlading van alle spanningen die het zien van onze familie en vrienden met zich meebracht? Het kale uiterlijk van onze omgeving nu alle kerstdecoraties weer zijn weggeborgen? Of misschien omdat we ineens niets meer hebben om naar uit te kijken? Zorg er dit jaar voor dat je minimaal 1x per maand iets voor jezelf doet (iets waar je ook werkelijk zin in hebt!).

Wie echt slim is zorgt ervoor dat het een activiteit in het groen is, gelijk twee vliegen in één klap. Je zou bijvoorbeeld kunnen overnachten bij de Vreemde Vogel en wandelen in de omgeving. Paardrijden in het Bieslandsebos of een wandeling doen met Natuurmonumenten. Of uit eten bij Bavette. Waar je ook voor kiest, zorg ervoor dat het leuk is, dichtbij en groen!

3. Zelfzorg en bewust leven

Tegenwoordig hoor je veel over zelfzorg en bewust (of intentioneel) leven, wéér iets waar je op moet letten? En wat is dat dan precies? Wees lief voor jezelf, kies wat jij belangrijk vindt en neem de tijd. Als je niet weet wat je belangrijk vindt, wordt alles belangrijk en dat is stressvol. Na alle drukte en prikkels van de feestdagen is het hoog tijd voor een rustmoment. Plan daarom een echte date met jezelf op een fijne (groene) locatie en schrijf op wat jouw top 3 prioriteiten zijn voor 2018.

"Wees lief voor jezelf, kies wat jij belangrijk vindt en neem de tijd.

Trakteer jezelf bijvoorbeeld op een heerlijke lunch bij Happy Earth Kitchen, maak een wandeling en ga eten bij de Smulhoeve. Schrijf al je bevindingen en ideeën op in een mooi notitieblok, als je na een wandeling bij Op Hodenpijl een kopje thee drinkt. Als jij weet wat je belangrijk vindt kun je in alle rust je richten op een warm en succesvol 2018.

Inspiratie: Nog meer tips uit jouw regio? Kijk op www.hofvandelfland.nl en volg ons op Facebook & Instagram voor de leukste groene tips!

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden