Jeneverfestival Schiedam

Jeneverfestival Schiedam

In 2015 stond jeneverstad Schiedam voor het eerst twee hele dagen in het teken van het Jeneverfestival. Het was een vrolijke mix van proeverijen van excellente jenevers, nieuwe gins en cocktailworkshops, omlijst met een sfeervol programma. 
Het festival had de eer om in 2 dagen tijd ruim 5500 bezoekers uit zowel binnen- als buitenland te verwelkomen. Dit jaar staat het festival weer op de planning, dus zorg dat je erbij bent!

Van Jeneverhoofdstad tot Gincity 

Jenever zit in het DNA van Schiedam. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de stad ieder jaar een jeneverevenement organiseert. Met een knipoog wordt Schiedam soms de jeneverhoofdstad van de wereld genoemd! En de laatste tijd valt steeds meer de benaming van Gincity. Dat heeft te maken met de initiatieven, die vanuit de traditionele branche worden genomen om nieuwe, smaakvolle gins te ontwikkelen. 

Loungen in Havenkerk 

De naastgelegen monumentale Havenkerk is de locatie waar de distillateurs uit binnen- en buitenland zoveel mogelijk verschillende jenevers presenteren en er volop geproefd kan worden. Verder zal het product gin een bijzondere plaats krijgen en komt er een loungeruimte met bar en lekkere relaxplekken. Dit jaar gaan hier ook de cocktaildemonstraties en wedstrijden plaatsvinden. Natuurlijk zal een food area niet ontbreken. Denk hierbij aan oesters en hapjes met jenever bereid. Een combinatie van jong en hip in de Havenkerk en traditioneel in het Jenevermuseum zorgt ervoor dat er voor elk wat wils is. 

Culinaire smaakmakers 

In de Lange Haven voor de deur van de Havenkerk en het Jenevermuseum ligt een ponton waar het gehele weekend optredens plaatsvinden. Het Zakkendragersgilde vormt een levendige schakel tussen de Lange Haven naar de Hoogstraat. Culinaire toevoegingen, zoals een palingroker, zijn aanwezig in de buitenruimte bij het Jenevermuseum. Jeneververwante ambachten, zoals glasblazers, een glasgraveur, een kuiper, enz. zijn te vinden op diverse buitenlocaties. Acts en straattheater dragen bij aan het feestelijke karakter van het Jeneverfestival 2015, dat best weleens een internationaal karakter zou kunnen krijgen... bewerken.

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Lange Haven 74-76

 

3111 CH Schiedam

tel: 010 247 9676 

Meer info: 

www.jeneverfestival.nl
directie@jenevermuseum.nl
www.jenevermuseum.nl

Kunst & cultuur
Kunst & cultuur
Workshops
Eten & drinken
Streekproducten
Familie & kids
Kunst & cultuur
Eten & drinken
Familie & kids
Kunst & cultuur
Ontspanning
Streekproducten
Workshops
Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight
Eten & drinken
Kunst & cultuur
Streekproducten
Eten & drinken
Familie & kids
Eten & drinken
Ontspanning
Sport & avontuur

Je vingers aflikken bij Gys

Gys

Hug The Tea

Hug The Tea
Ontspanning

Een zomerdag lang de Rotte ontdekken

Kunstproject Stille Wateren

Broga, niet alleen voor Bro’s

Yogaground
Streekproducten

Vroesenpaviljoen - Huiskamer in het park

Vroesenpaviljoen

Top 5 tips voor de zomervakantie!

Duurzame deli; The Living

The Living