Gezonde vistaco’s met Mexicaanse tomatensalsa

Gezonde vistaco’s met Mexicaanse tomatensalsa

Januari staat voor de meeste mensen toch wel in het teken van ‘minderen’: na de feestdagen verlangen we massaal naar gezonde maaltijden en extra beweging. Vis is daarbij gast die meer dan welkom is! Daarnaast vragen de koude, donkere dagen ook om wat extra vitamines. Hoe doen we dit beter dan wat extra kleur toe te voegen aan onze gerechten?!

Ik dook de keuken in om een heerlijk, luchtig visgerecht met veel smaak op tafel te zetten. Voor de vis ging ik langs bij de Visafslag in Scheveningen. Hier wordt dagelijks de beste vis aangevoerd en geveild op de vismarkt. Je kunt hier zowel grote als kleine porties afnemen. Plus, het is een leuk uitstapje!
 
 
Benodigdheden voor vistaco’s voor 4 personen:
  • 400 gram kabeljauwfilet (zonder graten)
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el bloem
  • 2 limoenen
  • ½ rode kool
  • 1 tros Roma tomaatjes, in partjes gesneden
  • ½ bosje koriander, fijngesneden
  • ½ avocado, in blokjes gesneden
  • 8 taco’s
  • Peper en zout
  • Olijfolie
 
Voor 1 grote fles Mexicaanse tomatensalsa:
  • 10 tomaten
  • 1 rode peper
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 2 uien, gepeld
  • ½ avocado, in stukjes gesneden
  • ½ bosje koriander
  • 1 limoen
  • Peper en zout
  • Olijfolie
 
Hoe maak je het?
1. Begin met het maken van de salsa. Ontvel de tomaten. Dit doe je door een kruisje aan de onderkant van de tomaat te maken en ze 5 minuten te koken. Op deze manier laat het vel los, waardoor je deze vervolgens makkelijk van de tomaat af kunt trekken.
2. Snijd de tomaten doormidden en bak in een 
laagje olie. Snijd ondertussen de peper en de uien in grove stukken en bak deze ook in een laagje olie op hoog vuur. Meng nu in een kom het sap van de limoen, de knoflook, de koriander, de avocado, peper, zout en een scheutje olijfolie. Voeg hier de gebakken uien, rode peper en tomaten aan toe. Pureer dit samen met een staafmixer tot een sausje.
3. Je kunt nu beginnen aan de vistaco’s. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de vis in repen en meng met het paprikapoeder, bloem, rasp en sap van 1 limoen, peper, zout en een scheutje olijfolie.
4. Als alles goed gemengd is, bak je de vis op middelmatig vuur in olijfolie in een pan. Snijd ondertussen de rode kool in reepjes en meng deze in een kom met de Roma tomaatjes, de avocado, koriander, sap van 1 limoen, peper en zout. Verwarm als laatste de taco’s voor 3-5 minuten in de oven.
5. Het opdienen kan nu beginnen! Schep een beetje salade in de taco, vervolgens een laagje vis en daar bovenop weer een beetje salade. Doe hier een beetje salsa bovenop. Ga zo door tot je alle taco’s gevuld hebt. Smakelijk!

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Eten & drinken
Eten & drinken
Ontspanning
Streekproducten

Hug The Tea

Hug The Tea

Dagje actief bij Outdoor Valley

Outdoor Valley

Eten bij Bertmans

Bertmans
Streekproducten

Rijst- linzensalade

Tip van bosbaas: Smakelijke rozenbottels

Westduinpark Den Haag