De blauwe verbinding

De blauwe verbinding

15 kilometer lange waterverbinding

De Blauwe Verbinding is een 15 kilometer lange waterverbinding tussen het Zuiderpark in Rotterdam, Rhoon en de Zuidpolder in Barendrecht. Het gaat om een recreatieve bevaarbare route die ook zorgt voor schoon water in het gebied, functioneert als waterberging én een ecologische verbinding legt tussen de verschillende groengebieden.

Kanoën, vogels kijken, fietsen, steppen, vissen, wandelen of gewoon luieren in het groen, de Blauwe Verbinding is een walhalla van rust en ontspanning voor de stadsbewoner.
Het gebied strekt zich uit tussen het Zuiderpark en de Zuidpolder van Barendrecht. Een vijftien kilometer lange waterweg kronkelt er via Rhoon als een ‘blauw’ lint tussendoor.
 

Gratis kanoën en steppen

In het gebied zijn vaar-, wandel en fietsroutes. De waterverbinding is onderverdeeld in een aantal deelroutes en is geschikt voor kano’s en kleine roei- en fluisterbootjes. Ook voor zwemmers en sportvissers is het water aantrekkelijk. En fietsers en wandelaars kunnen genieten van de natuurlijk ingerichte oevers.
Deze zomer kunt u gratis uitproberen hoe het is om (een deel van) de routes te kanoën of te steppen.
 
Tot en met 19 augustus kun je elke woensdag en zaterdag voor niks een kano of step huren. Lenen dus eigenlijk.
 

Waar en hoe

Je kunt alleen of met een groep op pad onder begeleiding. Onderweg krijg je allerlei wetenswaardigheden over de natuur op en langs de verbinding. Velen gingen u voor, lees in de verslagen hieronder hun ervaringen.
 
De gemeente Rotterdam organiseert deze activiteiten in samenwerking met TOS/ZAP Zuiderpark. Alle activiteiten starten bij het Zuiderpark Avonturen Point aan de Oldegaarde 345, bij de kanovijver. Je kunt hier kano’s huren, maar ook steps en fietsen. Tijdens de actiemiddagen is het gratis. Je bent van harte welkom van 13.00 tot 17.00 uur. Aanmelden is niet noodzakelijk, voor groepen wel gewenst: info@zapzuiderpark.nl

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden

Alle activiteiten starten bij het Zuiderpark Avonturen Point aan de Oldegaarde 345, bij de kanovijver. Je kunt hier kano’s huren, maar ook steps en fietsen. Tijdens de actiemiddagen is het gratis. Je bent van harte welkom van 13.00 tot 17.00 uur. Aanmelden is niet noodzakelijk, voor groepen wel gewenst: info@zapzuiderpark.nl

Blauwe verbinding

Sport & avontuur
Familie & kids
Ontspanning
Sport & avontuur
De Delflandhoeve
Familie & kids
Sport & avontuur
Workshops
Familie & kids
Sport & avontuur
Streekproducten
Wandelen & fietsen

Je eigen picknick op de Populierenroute

Het Bieslandse Bos

Fietsen in Nationaal Park Hollandse Duinen

Strandtent De Pit

De ideale zondag: Uitwaaien aan het Zuiderstrand

Zuiderstrand Den Haag